13173352 812184198926402 978705122301933957 o

 

14 травня 2019 року мітингом біля будівлі Уряду завершився перший етап масової акції протесту профспілки залізничників і транспортних будівельників України з висунення соціально-економічних вимог до Уряду – єдиного акціонера АТ «Українська залізниця».

 

Мітинг відбувся за участі понад 3,5 тисяч залізничників зі всієї України, які представляли інтереси майже трьохсот тисяч спілчан. Цей масовий захід у Києві профспілка провела у зв’язку з невиконанням ключових норм Галузевої угоди та неспроможністю керівництва АТ «Укрзалізниця» самостійно, без втручання Уряду – акціонера Товариства – створити умови для безпечної та продуктивної праці, підвищення  добробуту працівників, зниження високого «градусу» соціальної напруги в трудових колективах.

Від переговорного процесу 14 травня, на жаль, не було досягнуто очікуваного нами  позитивного результату, тому рішуче налаштована на захист законних прав та соціально-економічних інтересів працівників профспілкова сторона не підписала аморфно-компромісний протокол, запропонований іншою стороною перемовин. Представники Кабміну та «Укрзалізниці» також відмовилися від безпосереднього спілкування з учасниками мітингу.

Ініціативна група переговорників з боку профспілки категорично наполягла на затвердженні рішення про наступні кроки акції протесту на захист трудових прав залізничників на засіданні президії Ради профспілки 23 травня п. р.

На цей профспілковий захід особисто запрошено Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, бо Уряд повинен врешті-решт прислухатися до справедливих вимог, конструктивної критики та думок працівників залізничної галузі!


У разі невиконання вимог профспілки залізничників і транспортних будівельників України учасники мітингу наполягали на переході до іншого вагомого кроку – організації відповідних заходів: «роботі за правилами» – у рамках чинного законодавства.


Мітинг 14 травня 2019 року під будівлею Кабміну (відеозапис) відбувся організовано, без порушень громадського спокою та дотримання чинного законодавства. Профспілкова акція протесту не мала жодних політичних мотивів.


Акцію підтримала міжнародна профспілкова спільнота – Міжнародна федерація транспортників (МФТ), Європейська федерація транспортників (ЄФТ) та інші громадські організації.


Докладніше

 

Прес-центр ФПУ