Nie-zyje-Jan-Guz.-Przez-15-lat-byl-przewodniczacym-OPZZ 1


З глибоким жалем члени Федерації профспілок України дізналися про непоправну втрату, смерть нашого давнього колеги і друга Яна Гуза.

 

З життя пішов справжній інтернаціоналіст, який вніс неоціненний вклад у розвиток і зміцнення Всепольського порозуміння профспілок, всього міжнародного профспілкового руху.

Людина великої душі і невичерпної енергії, Ян був відомий в Україні не лише як Голова Всепольського порозуміння профспілок, який стояв біля витоків становлення дружніх зв'язків між Всепольським порозумінням профспілок і Федерацією профспілок України, а перш за все, як людина, яка присвятила своє життя захисту прав та інтересів польських трудящих, у тому числі українців, які працюють у Польщі.

«Люди можуть вийти на вулиці в будь-який момент, а ми станемо на чолі, такий наш обов'язок», - говорив він. І це були не просто слова. Ян Гуз помер, захищаючи права робітників до останньої миті свого життя. Люди завжди будуть вдячні йому. Внесок Яна Гуза у діяльність профспілок на європейському та міжнародну рівні важко переоцінити. Нам не вистачатиме його досвіду та знань.

Смерть Яна Гуза - незмірна втрата, як для його рідних, так і для всіх, кому пощастило його знати.

У ці гіркі для Вас дні ми поділяємо ваше горе і біль тяжкої втрати. Просимо членів сім'ї, рідних, близьких, друзів і колег Яна Гуза прийняти наші щирі співчуття та побажання мужності, здоров'я і віри.

Світла йому пам'ять і вічний спокій!

 

Віце-президент Міжнародної конфедерації профспілок,

Голова Федерації профспілок України

 

 

Григорій Осовий