ukr-sw

 

В рамкам шведсько-українського проекту в сфері вирішення трудових спорів тристоронньою експертною групою напрацьовано проект нової моделі вирішення трудових спорів в Україні (додається).

Метою нової моделі вирішення трудових спорів в Україні є формування ефективно діючого механізму вирішення трудових спорів на основі найкращих європейських стандартів і досвіду, згідно з якими організації роботодавців та профспілки відіграватимуть важливу роль і нестимуть серйозну відповідальність у соціальному діалозі та вирішенні спорів, а держава забезпечуватиме основні правила і засоби остаточного їх вирішення.

Зазначена модель передбачає визначення і розрізнення двох типів трудових спорів – про інтереси і про права – як основу для відповідних процедур вирішення спорів. Процедури вирішення спорів про інтереси і спорів про права включатимуть мінімально можливу кількість рівнів і передбачають максимально можливі відповідальність і залучення соціальних партнерів.

З метою формування консолідованих профспілкових пропозицій, зауважень до проекту Нової моделі з подальшим розглядом питання «Про нову модель вирішення трудових спорів в Україні» на засіданні СПО об’єднань профспілок просимо надсилати конкретні пропозиції до 2 вересня на електронні адреси: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.; Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

  

Департамент виробничої політики

та колективно-договірного регулювання