IMG 2210

 

Що таке соціальна держава? Які є шляхи подолання соціальних проблем і чи можна віднайти дієві заходи щодо їх подолання? Відповіді на ці та інші питання намагалися проаналізувати учасники літнього молодіжного профспілкового табору, що проводився 6-8 серпня у Київській області. Захід був організований Фондом ім. Фрідріха Еберта за сприяння Федерації профспілок України та профспілки залізничників і транспортних будівельників України.

 

 

Протягом трьох днів молоді профспілкові лідери мали нагоду почути виступи кращих іноземних і вітчизняних експертів, науковців, а також долучитися до жвавих дискусій з приводу формування соціальної держави.

 

 

У роботі табору взяв участь заступник Голови Федерації профспілок України, Євген Драп’ятий який розповів про чітку позицію ФПУ щодо обстоювання соціальних прав і інтересів молоді та зупинився на болючих питаннях, які нині турбують працюючу та студентську молодь: зайнятість, виплата стипендій і зарплат, оздоровлення. Окремим рядком йшлося про недостатній рівень забезпечення житлом молодих працівників житлом, доступним по вартості.

 

Під час практичних занять у групах учасники табору проаналізували основні виклики, що сьогодні стоять перед соціальною державою в Україні та визначили роль профспілок і необхідні кроки для сприяння розвитку соціальної держави в Україні сьогодні.

 Профінформ ФПУ

 

IMG 2137

 

IMG 2177

 

IMG 2208

 

IMG 2322

 

IMG 2372