socdop

 

В Україні завершено фінансування першого траншу державних соціальних допомог за серпень. Про це повідомив директор Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталій Мущинін. За його словами, на ці потреби було направлено 3 млрд. 34,244 млн. грн.

 

«Як того і вимагає Порядок фінансування державних соціальних допомог, до 10 числа щомісяця відбувається перерахунок коштів на регіони. У серпні перший транш склав 3034,24 млн. грн., що на 119,98 млн. більше ніж у відповідний період минулого місяця», - сказав він.

Віталій Мущинін зазначив, що найближчим часом кошти будуть перераховані в райони, після чого вони надійдуть до відділень банків та поштових відділень. «Механізм фінансування та виплати допомог по народженню дитини та догляду за дитиною, допомог по малозабезпеченості та дітям-інвалідам і інвалідам з дитинства розписаний ледь не поденно, тому затримок бути не може. Міністр соціальної політики Наталія Королевська особисто контролює, щоб не виникало відхилень від графіків», - сказав він.

Фахівець нагадав, що фінансування другого траншу відбудеться до 25 серпня, як того і вимагає затверджений Урядом Порядок. За його словами, в цей транш будуть включені заявки, які надійшли пізніше, але мають бути задоволені цього місяця.

 

Довідково:

З початку року на виплату державних соціальних допомог направлено 25 млрд. 331,1 млн. грн.

 

Прес-служба Міністерства соціальної політики України