dengi

Темпи ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати помітно зросли, повідомив Радник Президента України - керівник Головного управління з питань реформування соціальної сфери Адміністрації Президента України Юрій Каракай.

«На виконання доручень Глави держави і під його постійним контролем організовано системну роботу з ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати. Четвертий місяць поспіль вона скорочується», - сказав Ю.Каракай.

Так, він зазначив, що у червні, після системного розгляду цього питання на засіданні Комітету з економічних реформ під головуванням Президента України, заборгованість із заробітної плати скоротилась на 5,2% (54,1 млн грн) проти 1,2% (12 млн грн) у травні.

За словами Радника Президента, зменшення заборгованості відбулось у 21 з 27 регіонів держави, зокрема у м. Києві - тільки за останній місяць на 30%, у Чернігівській області - на 20%, у Рівненській - на 19,5%, Донецькій (найбільшій за розміром боргу) - на 16% (або відразу на 30,3 млн грн), Хмельницькій - на 14%, Волинській і Чернівецькій - на 13%.

Ю.Каракай додав, що заборгованість із виплати заробітної плати за рахунок місцевого бюджету була зафіксована тільки у Тернопільській області.

Водночас, наголосив він, у Рівненській і Чернівецькій областях серед боржників із зарплати залишилося по одному економічно активному суб'єкту господарювання, у Волинській та Київській областях таких боржників - по 5, у Житомирській - 7, у Дніпропетровській області - 8.

Ю.Каракай підкреслив, що Глава держави тримає питання ліквідації заборгованості на постійному контролі та «регулярно видає з цього приводу відповідні доручення». «За результатом їх виконання показники скорочення заборгованості набули помітної позитивної динаміки», - наголосив він.

Офіційне Iнтернет-представництво Президента України