ТАРИФ

 

      До п’ятниці, 16 серпня, копії рішень органів місцевого самоврядування про приведення тарифів на житлово-комунальні послуги до рівня, який був станом на 1 січня 2013 року, повинні подати до Мінрегіону АР Крим, Запорізька, Донецька, Сумська та Житомирська області. Це стосується тих населених пунктів зазначених регіонів, де з початку року були підвищені тарифи. Таке рішення прийнято на засіданні Робочої групи Мінрегіону щодо аналізу ситуації зі встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги в Україні, яке за дорученням Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Темника провів перший заступник Міністра Григорій Семчук.

У ході засідання заслухали керівників структурних підрозділів з питань житлово-комунального господарства облдержадміністрацій.

«Сьогодні я не почув від представників регіонів жодного вагомого аргументу, який би підтверджував необхідність підвищення тарифів. Пояснення про те, що підприємства несуть великі затрати, говорять лише про те, що керівники цих підприємств погані господарники. Інакше, вони б не підвищували тарифи на послуги, які надають, а оптимізували затрати, удосконалили систему управління і підвищили якість послуг. Не можна перекладати на «плечі» населення чиюсь безгосподарність», - сказав Григорій Семчук.

Він також наголосив на необхідності негайно приступити до технічного переоснащення підприємств ЖКГ із впровадженням енергоефективного обладнання, що дозволить економити енергоресурси, знизити затрати, а отже, - знизити собівартість послуги.

«На цьому постійно наголошує профільний Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, на це спрямована реформа житлово-комунального господарства. Але, на жаль, як ми побачили, не всі хочуть працювати. Комусь простіше просто підвищити тарифи. Переконаний, таким управлінцям важко буде втриматися на займаних посадах. На їх місце прийдуть ті, хто здатен працювати на користь людям», - сказав перший заступник Міністра.

Також на засіданні Робочої групи надано протокольне доручення розглянути на засіданнях колегій облдержадміністрацій питання створення регіональних водних компаній та компаній, які об’єднають підприємства теплоенергетики.

«Регіоналізація цих підприємств є дієвим і ефективним механізмом управління», - наголосив Григорій Семчук.

Він також поінформував, що Міністр Геннадій Темник доручив найближчим часом провести в Мінрегіоні співбесіди з керівниками структурних підрозділів з питань житлово-комунального господарства облдержадміністрацій. Мета – визначити відповідність займаним посадам.

 

Прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства