transh

       

        Завершено фінансування першого траншу державних соціальних допомог за серпень ц.р. На ці потреби було спрямовано 3 мільярди 34,244 мільйона гривень

        Як і вимагає Порядок фінансування державних соціальних допомог, до 10 числа щомісяця відбувається перерахунок коштів на регіони. За інформацією Мінсоцполітики України, у серпні ц.р. перший транш на                 119,98 мільйона гривень перевищив показник відповідного періоду минулого місяця. Найближчим часом кошти буде перераховано в райони, після чого вони надійдуть до банківських і поштових відділень. Механізм фінансування та виплат допомог з народження дитини та догляду за дитиною, допомог із малозабезпеченості та дітям-інвалідам і інвалідам з дитинства розписано ледь не поденно, тому затримок бути не може.

         Міністр соціальної політики Наталія Королевська особисто контролює, що не виникало відхилень від графіків, запевнили у відомстві.  

         Фінансування другого траншу відбудеться до 25 серпня ц.р., як того і вимагає затверджений Урядом Порядок.

         У цей транш буде включено заявки, які надійшли пізніше, але мають бути задоволені цього місяця. Загалом з початку року на виплату державних соціальних допомог спрямовано 25 мільярдів 331,1 мільйона гривень.

 

 

 

                                                        Департамент бюджетної політики та

                                                        соціального захисту апарату ФПУ

 (за інформацією відділу новин газети «Урядовий кур’єр» від 13 серпня ц.р.)