x 9b06aad9

Мінсоцполітики запропонувало новий пакет ініціатив, спрямованих на допомогу матерям з маленькими дітьми. Про це на круглому столі заявила Міністр соціальної політики Наталія Королевська.

«Мінсоцполітики пропонує дозволити матерям з маленькими дітьми  брати 1 рік із 3-річної відпустки  по догляду за дитиною у будь-який час до досягнення нею 8-річного віку. Дана практика позитивно позначиться на зайнятості жінок. Крім того, жінка отримає право переривати відпустку та використовувати її в період, коли дитина дійсно цього потребує, наприклад, перед школою», - сказала Наталія Королевська.

За її словами, 87% жінок виходять на роботу раніше 3-х років через матеріальний стан сім’ї та потребу у збереженні професійних навичок.

Також до пакету ініціатив входить надання лікарняного чоловіку на перші тижні після народження дитини для допомоги дружині.

«Перші дні після народження найбільш складні для мам. Поруч з новими обов'язками, пов'язаними з доглядом і вихованням дитини, у жінок залишаються і старі, вже давно закріплені за нею домашні справи. Тому відчути жінці допомогу рідних у цей час дуже важливо», - відзначила Наталія Королевська.

«Міністерством соціальної політики розроблена Державна програма забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року, яка зараз знаходиться на затвердженні Уряду. Цей документ запроваджує цільові індикатори рівня економічної активності та зайнятості жінок, скорочення розриву у зарплатах, підвищення рівня представництва жінок в органах влади тощо», - підкреслила Наталія Королевська.

Як вже згадувала Міністр, окремий розділ проекту Концепції соціальної політики України до 2023 року присвячений якраз питанням гендерної рівності. Зараз цей документ знаходиться на обговоренні у науково-експертних колах.

Прес-служба Мінсоцполітики