134892794

 

 

 

З В Е Р Н Е Н Н Я

Голови ФПУ Кулика Ю.М.

з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку, Дня ветерана

 

У всьому світі 1 жовтня відзначається Міжнародний день людей похилого віку. Україна підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 року щорічно відзначає це свято.

Цей день – не лише можливість нагадати органам державної влади та громадським інституціям про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

У цей день проводяться активні дії спрямовані на захист прав та інтересів людей похилого віку, створення для них належних умов життя та відпочинку.

Ми мало замислюємося над тим, хто ж такі «особи похилого віку», чим маємо їм завдячувати. А саме вони у години лихоліття захищали Батьківщину, завдяки їхній невтомній праці збудовано й збережено все те, чим пишається сучасна Україна.

Повага до старших поколінь є одним з основних принципів будь-якої розвиненої та цивілізованої держави.

Федерація профспілок України послідовно захищає права та інтереси людей похилого віку щодо забезпечення соціальних гарантій, підвищення якості їхнього соціального обслуговування. Профспілкові організації всіх рівнів беруть активну участь у вирішенні повсякденних турбот цих громадян. Генеральною, галузевими та регіональними угодами, колективними договорами передбачені конкретні положення щодо їхнього соціального захисту.

Закликаємо членські організації ФПУ взяти активну участь в організації та проведенні заходів у рамках Міжнародного дня людей похилого віку, Дня ветерана. Стати ініціаторами проведення спільних заходів з місцевими органами влади і осередками Організації ветеранів України спрямованих на вирішення нагальних проблем людей похилого віку, ветеранів праці. Провести публічні заходи та урочистості щодо їхнього вшанування.  

Ми звертаємося також до широкої громадськості з проханням звернути і зосередити увагу на сприянні у вирішенні проблем літнього покоління. Наше цивілізоване суспільство – це суспільство для всіх поколінь. Об’єднавши зусилля ми цілком можемо забезпечити людям похилого віку творче довголіття, більш якісне та різноманітне життя, яке б приносило їм глибоке задоволення.

Бажаємо всім ветеранам здоров'я, добробуту, довгих років мирного життя, щастя та злагоди у родинах, уваги й турботи від рідних та близьких! Схиляємо голову перед Вашим ратним і трудовим подвигом.

Зі святом вас!