uman-derevo-2013

 

На засіданні Кабінету Міністрів України 24 квітня Прем’єр-міністр України М.Я.Азаров повідомив про підсумки проведення минулої суботи всеукраїнської акції «За чисте довкілля», в якій взяли участь, за наведеними їм даними, біля 5,5 млн. громадян та понад 353 тис. підприємств.

- Такого у нас ще не було, - резюмував Прем’єр, - це наймасштабніший День довкілля за всі роки незалежності. Я щиро радий, що стільки людей відгукнулися на заклик прибрати після зими вулиці, дороги, парки і сквери, прибудинкові території. Суботник по-справжньому об’єднав владу, представників громадських організацій, волонтерів і молодь, - сказав він.

Нагадаємо, що на відзначення Дня довкілля та Всесвітнього дня землі членські організації ФПУ та члени Молодіжної ради взяли участь у акції з благоустрою та прибирання міст та селищ, про що ми повідомляли раніше.

Перший заступник керівника СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Г.В.Осовий, який брав участь у засіданні Уряду, звернув увагу на те, що у суботнику брали участь найактивніші члени трудових колективів, які у більшості своєї є членами профспілок, тому саме профспілки відіграли значну роль у організації та проведенні зазначеного заходу.

Про його масштаби можна судити з даних, що наводилися на засіданні:

За один тільки день в країні:

- встановлено 414 нових та відремонтовано 11 тис. існуючих дитячих майданчиків;

- прибрано та приведено у належний стан 27 тис. га прибудинкових територій;

- ліквідовано 22 тис. несанкціонованих сміттєзвалищ, з яких вивезено 272 тис. м куб. побутових відходів;

- висаджено більше 2,4 млн. дерев та 526 тис. кущів;

- упорядковано 10 мільйонів квадратних метрів газонів та квітників.

Також наголошувалося на тому, що таке об’єднання людей навколо простої, але практично корисної роботи треба продовжити. На переконання членів Уряду, роботи з благоустрою та покращення екології необхідно продовжити, як мінімум до травневих свят.

Прем’єр-міністр дав доручення главам регіональних адміністрацій під час свят, що наближаються, забезпечити фронт робіт та технічну підтримку – як комунальним службам, так і волонтерам.

Потрібно обладнати місця збирання сміття на територіях відпочинку і постійно їх прибирати. Людей треба не тільки закликати поводитися екологічно, виховувати культуру, а й забезпечити умови для цього, - сказав М.Я.Азаров, - необхідно не лише навести порядок, а й підтримувати його постійно.

 

 

ІАЦ