zelen-mus

 

11 січня ц.р. на засіданні Кабінету міністрів України прийнято рішення про передачу санаторію «Зелений Мис» у м. Одеса від ПрАТ «Укрпрофоздоровниці» до сфери управління Міністерства внутрішній справ.

 

Процес відчуження цієї єдиної у системі профспілок оздоровниці, яка спеціалізується на лікуванні і реабілітації дітей із захворюванням органів зору, розпочався ще 2011 року. Тоді за рішенням місцевих господарських судів нерухоме майно санаторію «Зелений Мис» було визнано державною власністю. У відповідь ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», до структури якої входить цей об’єкт, звернулась до Верховного Суду України із позовом щодо перегляду зазначених судових рішень. Позов був прийнятий до розгляду і процес поки не завершено.

У листопаді минулого року керівництвом санаторію «Зелений Мис» було подано касаційну скаргу до Вищого господарського суду на рішення судів нижчої інстанції і розгляд справи ще не призначено.

На ці факти увагу членів Уряду привернув Голова ФПУ Григорій Осовий, який запропонував зняти з розгляду Уряду питання про передачу санаторію «Зелений Мис» МВС до остаточного врегулювання цього питання у правовому полі. Проте така аргументація профспілкового лідера видалась для урядовців не достатньо переконливою і у своєму бажанні «прибрати до рук» ще один профспілкових об’єкт власності вони лишились непохитними.

Після прийняття рішення міністр внутрішніх справ А.Аваков запевнив, що у випадку прийняття вищою судовою інстанцією рішення по санаторію «Зелений мис» на користь профспілок, таке рішення беззаперечно буде виконано.

Отже, боротьба триває!

 

Прес-центр ФПУ