6cbf1a9f71

Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, коментуючи рішення Уряду, ухвалені на засіданні 28 жовтня ц.р., в якому він брав участь, назвав позитивним прийняття розпорядження КМУ про уповноваження на представництво інтересів КМУ в колективному трудовому спорі між Профспілкою працівників охорони здоров’я та Урядом.

 

Причиною зазначеного спору на національному рівні, до якого галузева Профспілка вступила ще у 2016 році, і який триває до тепер, стало тодішнє масове скорочення працівників санітарно-епідеміологічної служби.

- У контексті загострення динаміки поширення коронавірусної хвороби серед населення України ми ще раз пересвідчились у необдуманості та недалекоглядності подібних кроків, що тоді були вчинені Урядом у супереч протестам профспілок та громадян, – сказав Григорій Осовий, - оскільки звільнення майже 25 тис. фахівців санітарно-епідеміологічної служби фактично призвело до її руйнації. Попередні два склади Уряду, нажаль, ухилялись від розв’язання цього важливого питання. Профспілка охорони здоров’я зверталась до судових інстанцій, намагаючись у такий спосіб вплинути на урядовців, але не зважаючи навіть на позитивні рішення судів, справа не просувалась.

- Нещодавно я, як голова СПО об’єднань профспілок разом з головою Профспілки працівників охорони здоров’я України Вікторією Коваль мав робочу зустріч у Міністерстві охорони здоров’я, де йшлося про необхідність проведення перемовин з укладення галузевої угоди і також порушувалось питання про розв’язання довготривалого трудового спору між Профспілкою і Урядом, - зауважив Григорій Осовий.

- І ось, нарешті, ми маємо відповідне рішення, яким Світлану Шаталову, заступницю Міністра охорони здоров’я України, призначено представником інтересів Уряду у колективно-трудовому спорі з Профспілкою працівників охорони здоров’я України. Саме з нею тепер будуть вестись подальші перемовини та вирішуватись це конфліктне питання, сподіваюсь, на користь працівників.

Прес-центр ФПУ