NIK 2377

На засіданні Уряду  22 вересня ц.р.  було розглянуто проект постанови Кабміну про схвалення Концепції державної цільової програми справедливої трансформації вугільних регіонів України на період до 2030 року.

Це питання актуальне, бо зачіпає трудові колективи шахтодобування і інфраструктури та вугільні підприємства на балансі яких знаходиться і соціальна і житлова інфраструктура.

Отже, питання стосується мешканців вугільнодобувних регіонів та  територіальних громад, безпосередньо найманих працівників.

Дещо раніше розроблялася інша Концепція реформування вугільної галузі на виконання Указу Президента. В січні поточного року вона розглядалася профільним міністерством, але  не надійшла на розгляд Кабміну.

Як Голова Спільного представницького органу профспілок під час засідання уряду запропонував розглянути проект постанови Уряду в режимі обговорення, на що отримав згоду Прем’єра. Під час обговорення питання, враховуючи зауваження і пропозиції, які були надані профільними міністерствами, територіальними громадами, Прем’єр запропонував  прийняти концепцію, але з доопрацюванням.

А також повідомив присутніх на засіданні Уряду, що 23 вересня у Будинку профспілок відбудеться зібрання представників трудових колективів шахт, які будуть обговорювати питання реструктуризації галузі і звернувся з пропозицією до Прем’єра доручити взяти участь у зібранні представникам Міненерго і Мінрегіону, щоб максимально врахувати пропозиції профспілок  та працівників щодо цього питання.

Пресцентр Федерації профспілок України