ФУТБОЛ

Важливі питання соціального та правового захисту працівників футбольної галузі обговорили 3 грудня учасники IV з’їзду Всеукраїнської професійної спілки «Футбол України». На форумі виступив Голова СПО обєднань профспілок, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.

З доповіддю про діяльність Профспілки за період з 2010 по 2015 роки виступив Голова ВСП «Футбол України» Ігор Гатауллін. Він проінформував про досягнення регіональних та первинних профспілкових організацій стосовно захисту законних прав та інтересів футболістів, тренерів, працівників футбольного господарства, вирішення проблем, які досі заважають створювати гідні та справедливі умови праці. Особливу увагу Голова профспілки зосередив на шляхах розв’язання цих проблем та перспективах розвитку футбольної галузі та її профспілкового руху зокрема. Окремим розділом доповіді став огляд конкретних кроків по створенню та реалізації Стратегії модернізації ВСП «Футбол України», її членських організацій на 2015-2020 роки.

Ігор Гатауллін навів чимало прикладів, коли саме втручання Профспілки, її організацій на місцях допомогло захистити працівників галузі, вирішити спірні питання між працівниками та роботодавцями.

ФУТБОЛ2

Під час виступу Голови Профспілки пролунали конкретні рекомендації щодо утворення первинних профспілкових організацій у професіональних футбольних клубах України та інших суб’єктах футболу, правового регулювання їх діяльності.

Жива та гостра дискусія, що відбулась під час обговорення звіту, напевне допоможе ВПС «Футбол України» удосконалити свою діяльність, підвищити її ефективність.

Голова ФПУ Григорій Оосовий у виступі на форумі дав високу оцінку діяльності Профспілки та її Голови Ігора Гатаулліна. «Розбудувати профспілку – робота не менш важка ніж її створити, - підкреслив він. – За той час, що Профспілкою керує Ігор Федорович, це зробити вдалось. Залишилось ці надбання довести до кожної первинної організації. Зараз важкі часи переживає вся країна. Але немає іншої системи відносин між працею і капіталом, ніж між працею й інвестиціями в працю. Тому необхідно у соціальному та правовому плані активно і ефективно захищати працю та працівника. І ваша Профспілка, як свідчить досвід і практика, це здійснює дуже результативно».

ФУТБОЛ1

 

Профспілковий лідер зазначив, що в сучасних складних політико-економічних умовах треба зупинити всі навколо футбольні війни. Бо зараз здійснюється зовнішня агресія, ми бачимо справжню війну на теренах України. І в цих умовах дуже складно відстоювати інтереси працівників, боротися з все зростаючим тиском на людину праці, і перш за все, малозабезпечених громадян. А зараз Уряд вже залазить у кишеню пенсіонерів. Профспілки відстоювали і відстоюють право людини на гідну працю і гідне життя. Тому вони провели експертизу зазначеного законопроекту. Висновки стосовно можливих наслідків його ухвалення із відповідними застереженнями було направлено всім депутатським фракціям Верховної Ради. Президія ФПУ ухвалила колегіальне рішення щодо проведення відповідної роз’яснювальної роботи територіальними об’єднанням профспілок на місцях, а також закликала членські організації провести перемовини з депутатами місцевого рівня з метою  підтримки ними профспілкової позиції.

Григорій Осовий наголосив на тому, що як у цьому конкретному випадку, так і в інших, що стосуються обмеження прав та порушення інтересів членів профспілок, Федерація профспілок України, її членські організації будуть неухильно відстоювати конституційні, соціальні та трудові права наших співгромадян.

 

ФУТБОЛ3

Заслухавши і обговоривши звіт про діяльність Всеукраїнської професійної спілки «Футбол України», включаючи фінансово-господарську, за період з 2010 року по 2015 рік, а також запропоновану програму дій на новий період, з’їзд відзначив, що виборні органи ВПС «Футбол України», профспілкові організації професіональних клубів, інших суб'єктів футболу, їх трудові колективи у звітному періоді працювали у надзвичайно непростих умовах, пов'язаних з ускладненими політичними та соціально-економічними обставинами в Україні. Але, разом із тим, ВПС спрямовувала свої зусилля на виконання статутних завдань, зміцнення солідарності та єдності, на захист трудових, соціальних прав та інтересів членів Профспілки, футболістів, усіх працівників сфери футболу.

На форумі були обрані керівні органи Профспілки. Головою ВСП «Футбол України» обрано Ігора Гатаулліна.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ