АТО-5

 

Зважаючи на надзвичайну актуальність проблеми медико-психологічної допомоги особам, що постраждали внаслідок АТО, та багаторічний досвід організації медичної реабілітації різних категорій громадян в санаторіях профспілок, Правлінням ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» в січні-лютому поточного року було відкрито 14 відділень медико-психологічної реабілітації постраждалих внаслідок АТО.

3 метою опрацювання єдиних підходів щодо цього вилу реабілітації, забезпечення високого науково-обгрунтованого рівня її якості Правлінням ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» за підтримки Міністерства охорони здоров'я України та Державної служби України у справах ветеранів та учасників АТО, було прийнято рішення провести 4-6 березня 2015 року на базі Клінічного санаторію «Курорт Березівські мінеральні води» (Харківська область) навчальний семінар для керівників оздоровниць і працівників новостворених в них відділень медико-психологічної реабілітації постраждалих внаслідок АТО.

 

АТО-1

 

Науково-методичний та навчальний супровід семінару люб'язно погодилася взяти иа себе Харківська медична академія післядипломної освіти, а саме її кафедри психотерапії, медичної психології, медичної реабілітації та фізіотерапії і курортології.

До навчального процесу залучені також фахівці профільних громадських асоціацій, Харківських Інститутів неврології, психіатрії та наркології і охорони здоров'я дітей та підлітків Національної Академії медичних наук України, Харківського Національного медичного університету, медичних ВНЗ Дніпропетровська, Запоріжжя.

До участі в роботі семінару запрошені керівники військово-медичних служб Збройних сил, Національної Гвардії та МВС України, а також спеціалісти відомчих медичних закладів.

 

АТО

 

У відкритті семінару взяли участь Голова Об'єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, представники департаментів обласної та міської влади, громадських організацій.

В рамках семінару планується провести засідання Вченої ради ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», де затвердити уніфіковану Програму медико-психологічної реабілітації, а також опрацювати рекомендації щодо порядку відбору і направлення постраждалих внаслідок АТО на реабілітацію та механізму фінансування програми.

 

АТО-3

 

Об'єднання профспілок Харківської області