rada 001

 

12 березня 2015 року відбулося одинадцяте засідання ради Тернопільського профоб’єднання.

У роботі Ради взяв участь заступник голови Федерації профспілок України Драп’ятий Є.М.

На початку засідання в урочистій атмосфері профспілкового зібрання вручено відзнаки переможцям обласного конкурсу на кращу профспілкову організацію виробничої та бюджетної сфер за 2014 рік, обласного етапу Всеукраїнського конкурсу на кращого профспілкового лідера-жінку,  а також занесеним на Дошку пошани обласної ради профспілок кращим профактивістам за результатами роботи минулого року.

Ключовим у розгляді ради було питання «Про роботу обласної ради профспілок у 2014 році з виконання Програми дій на 2011-2015 роки». Голова обласної ради профспілок Андрій Присяжний доповів  про хід реалізації Програми дій профспілок на 2011-2015 роки:

«Виборні профспілкові органи проводили послідовну роботу з вирішення проблем у сфері соціально-економічних і трудових відносин, оплати та охорони праці, організаційного і фінансового забезпечення профспілкової діяльності в області».

Виступаючі Нефьодов О.Є. – член ревізійної комісії, начальник планово-економічного відділу ОКП, Косс В.І. – голова обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, Скакун М.М. – голова профспілкової організації ВАТ "Текстерно", Ящищак Р.П. – голова обласної організації профспілки працівників соціальної сфери загострили увагу учасників зібрання на зростанні цін на усі товари і послуги без винятку. Тільки вартість робочої сили залишається без змін. Заморожений рівень заробітної плати провокує зниження внутрішнього попиту, падіння вітчизняного виробництва, скорочення робочих місць, зменшення надходжень до бюджету. В умовах низького рівня заробітної плати і пенсій, тотального зубожіння населення, багаторазове підвищення цін і тарифів на життєво необхідні послуги – газ, опалення, електроенергію, стане непомірним фінансовим тягарем для абсолютної більшості українських сімей.

У своєму виступі заступник голови ФПУ Євген Драп’ятий наголосив:

«В умовах девальвації понад в 2 рази гривні, а також стрімкого підвищення протягом минулого року цін і тарифів на соціально важливі товари і послуги, падіння купівельної спроможності населення на 20%, замороження основних державних соціальних стандартів та гарантій, падіння на 6,5% реальної зарплати за січень-грудень 2014 року по відношенню до відповідного періоду попереднього року та, враховуючи наміри Уряду щодо подальшого значного підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, запропоноване нововведення призведе по факту до знецінення суми наданої субсидії, що, в свою чергу робить неефективною її основну функцію – мінімізацію негативного впливу підвищення цін і тарифів на рівень життя населення».

Учасники зібрання прийняли звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з метою припинення економічного спаду, послаблення соціальної напруги у суспільстві.

В інформації, з якою виступив заступник голови обласної ради профспілок Микола Стадницький, зазначалося:

«Відповідно до Статутів всеукраїнських галузевих профспілок та прийнятих рішень їхніми керівними  органами звіти і вибори в  членських організаціях обласної ради профспілок  почалися з другої половини 2014 року. Враховуючи кардинальні зміни у суспільно-політичному житті країни та погіршення соціально-економічного стану, Рада Федерації профспілок України для визначення позиції і тактики дій профспілок щодо соціально-економічної ситуації в країні постановила провести VII З’їзд ФПУ у 2015 році. З огляду на те, що З’їзд  заплановано провести у грудні поточного року виникає необхідність провести раніше статутного терміну і нашу чергову XXVI обласну міжспілкову звітно-виборну конференцію, -  не пізніше листопада цього року.

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи

 Тернопільської обласної ради профспілок

 

rada 002

 

 

rada 006  rada 018

 

rada 024  rada 026

 

rada 029  rada 031

 

rada 033   rada 035