ripresa-crescita-13080215583

 

На базі Київської дитячо-юнацької спортивної школи «Пуща –Водиця» 4 березня 2015 року відбувся Х пленум Київської міської ради профспілки працівників інноваційних і малих підприємств України, у роботі якого взяв участь голова Київської міської ради профспілок Валентин Мельник.

Проводив пленарне засідання голова Київської міськпрофради працівників ІіМП Валерій Бохонський.

Члени ради заслухали звіт президії Київської міськпрофради працівників ІіМП про діяльність у минулому, 2014 році та окреслили основні напрями роботи в поточному році.

Основні завдання, які стоять перед профспілковими організаціями та виборними органами міської організації профспілки:

здійснення заходів щодо мінімізації впливу негативних факторів на розвиток підприємницького середовища;

правовий і соціальний захист членів профспілки та членів їхніх сімей в умовах тотального наступу на соціальні права трудящих;

збереження профспілкових організацій, надання всебічної допомоги профспілковому активу.

Пленум розглянув виконання бюджету Київської міськпрофради працівників ІіМП на 2014 р. і затвердив бюджет на 2015 рік, прийняв рішення про внесок до Фонду профспілкової солідарності міського профспілкового об’єднання у розмірі 2 грн із кожного члена профспілки, виділив кошти на цільову допомогу бойовим формуванням у зоні АТО.

Одним із ключових питань, стало питання оздоровлення і відпочинку членів профспілки та дитячого оздоровлення у 2015 році.

Міська організація профспілки щорічно організовує оздоровлення та відпочинок працівників і членів їхніх сімей у санаторіях, пансіонатах, на базах відпочинку. Діти спілчан оздоровлюються в дитячих оздоровчих таборах.

Відповідно до Програми сімейного відпочинку та Програми дитячого оздоровлення на 2014 рік, міськпрофрада працівників ІіМП придбала та видала працівникам і членам їхніх сімей 118 путівок на загальну суму 495 307 грн у тому числі: в санаторії – 23 путівки на суму 152 714 грн, 95 путівок в дитячі оздоровчі табори на загальну суму 342 593 грн, в тому числі 18 пільгових (10%) путівок.

Із 152,7 тис. грн. коштів, витрачених на санаторно-курортне лікування, 84,9 тис. грн. віднесені за рахунок профспілкових внесків, 20,7 тис. грн. – за рахунок відрахувань на культмасову й оздоровчу роботу, 47 тис. грн. (31% від вартості путівок) – кошти працівників.

У зв’язку із припиненням фінансування санаторного лікування застрахованих працівників за рахунок коштів соціального страхування гостро стало питання оздоровлення працівників і членів їхніх сімей в умовах галопуючого зростання цін на санаторні послуги.

Щоб мінімізувати втрати сімейного бюджету на санаторне лікування президія міськпрофради працівників ІіМП спільно з позаштатним відділом з пиань оздоровлення і відпочинку – тур фірмою «АТВТур» (директор – член президії міськпрофради працівників ІіМП Олександр Ткачук) запропонували первинним профорганізація оздоровчу програму з пільговими санаторними послугами.

Цьому передувала відповідна підготовча робота. За дорученням президії Київської міської ради профспілки працівників інноваційних і малих підприємств і з відповідними повноваженнями керівництвом турфірми «АТВТур» укладені угоди з рядом санаторних закладів (санаторій «Південний» у Трускавці, санаторій «Карпати» в Мукачівському районі на Закарпатті, санаторій «Шаян» у Хустському районі на Закарпатті). При умові попередньої оплати – ціни в двомісні номери цих санаторіїв для членів профспілки будуть незмінними протягом найбільш затребуваних місяців (липень-вересень). Крім того, міськпрофрада працівників ІіМП планує закріпити за собою по одному стандартному номеру для направлення на лікування членів профспілки та членів їхніх сімей за сприятливим для них графіком.

 

 

Управління організаційно-інформаційної роботи

Київської міської ради профспілок