20150312-ZV015

У приміщенні Київського міського будинку учителя 2 березня 2015 року відбулася ХІІ звітно-виборна конференція Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України.

У роботі конференції взяли участь і виступили Голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, Голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Олена Фіданян, заступник голови Київської міської ради профспілок Володимир Рижих, голови районних організацій Профспілки, голови первинних профспілкових організацій ВНЗ, заступник військового комісара Київського міського військового комісаріату Олексій Юрчук.

Голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов зауважив, що звітно-виборна конференція Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України – це подія не лише у житті освітян м. Києва, але й в діяльності Профспілки в цілому. Олена Фіданян зазначила, що Київська міська організація Профспілки завжди вчасно реагує на нові ризики щодо порушення прав і гарантій освітян. І саме завдяки співпраці Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА та Профспілки було передбачено 20% муніципальну надбавку в бюджеті на 2015 рік у повному обсязі, починаючи з 1 січня.

Голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь у своїй доповіді прозвітував про роботу профспілки за п'ятирічний термін, про досягнення та проблеми спілчан. Він зазначив, що КМОППОіНУ завжди вирізнялася результативною діяльністю у захисті соціально-економічних гарантій працюючих і студентів. «Наша позиція – це та правда, яка повинна бути в профспілках, тобто це не приховування наших недоліків, бід, проблем, а їх обговорення та подолання», – сказав Олександр Яцунь. Також він зауважив, що в момент найвищої напруги, під час економічної скрути і російської агресії, потрібно переосмислити роль і місце профспілок у суспільстві. І як сегмент громадянського суспільства ми вже давно мали б інтегруватися в загальноєвропейський простір.

Голова Київської міської організації Профспілки під час виступу акцентував увагу на тому, що завдяки системній співпраці з Головою КМДА Віталієм Кличко, його заступником Ганною Старостенко та депутатами Київрада передбачила 20% муніципальну надбавку в бюджеті на 2015 рік в повному обсязі, починаючи з 1 січня. Така надбавка є "соціальною подушкою", запобіжником надмірної столичної дорожнечі.

За період з березня 2014 року по березень 2015 року оптимізовано бюджет з метою виділення ресурсів на благодійну допомогу героям "Небесної сотні", матеріальну підтримку матерів загиблих Героїв на Майдані, системну допомогу ЗСУ, а саме 12 батальйону Київської територіальної оборони.

Завдяки взаємодії КМОППОіНУ і Профільного комітету ВРУ було зібрано понад 15 тис. підписів проти збільшення навантаження на 1 викладача до 18 студентів, яке планувало здійснити МОН у 2013 році.

Завдячуючи Профспілковій консолідованій позиції з Профільним комітетом, Фракціями ВРУ, формуванню громадської думки через ЗМІ було зупинено спробу скасувати надбавки і доплати за вислугу років, за класне керівництво, за перевірку зошитів, за кабінет, за престижність педагогічної праці, за складність і напруженість у роботі.

Робота Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України за п'ятирічний термін була визнана «задовільною». Делегати одноголосно на наступний термін обрали Олександра Михайловича Яцуня головою Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України. Заступниками обрано Олену Геведзе та Олександра Трофименка.

Гості конференції побажали подальшого зміцнення профспілкової організації та нових досягнень у всіх напрямах профспілкової діяльності.

Прес-служба КМОППОіНУ

Освіта 2