IMG 1316

Рішучу відсіч  спробам попрати законні права профспілок з відстоювання інтересів трудового люду, задекларовані у Конституції  України  і міжнародних актах, надали профспілчани країни, вийшовши 30 червня водночас в усіх обласних центрах та у столиці на інформативну попереджувальну акцію  пікетування державних установ. В такій мирний спосіб вони висловили свої незгоду і протидію прийняттю нардепами пакету урядових ініціатив,що мають на меті ухвалити парламентарі, з подачі Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, якій очолює скандально відома депутатка Галина Третякова. А це означає реанімацію спроб  знищення трудових прав людини праці, які містилися  у відхиленому  Законі про працю № 2708 і внесення до сесійної зали  антипрофспілкового законопроекту № 2681.

 Рівне. 10 годин ранку. На майдані Просвіти біля будинку ОДА збираються учасники акції-представники Федерації профспілок області, її членських організацій, молодь і ветерани профруху. Мітингувальників – понад 80 осіб , вони стоять за півтора метри один від одного з плакатами , лозунгами і у захисних масках. Цього  вимагають  суворі правила карантину, введеного через пандемію коронавірусу.  Але це не заважає їм відкрито  заявити про  свою незгоду зі спробами  впровадження антисоціальної політики і дискредитації соціального діалогу, який визнаний в усьому світі як ефективний інструмент встановлення і збереження громадянського миру у суспільстві. 

Перед спілчанами, активістами та учасниками зібрання виступив Микола Шершун, голова Федерації профспілок області.  Він засудив  антисоціальну та антигуманну позицію  Галини Третякової, яка розпочала свою діяльність в Комітеті соціальної політики ВРУ з спроб проведення  антисоціальних реформ. Зокрема, її заява про те, що «неякісні»громадяни не мають права на гідне життя і соціальний захист не витримує ніякої критики і є неприпустимою для очільниці Комітету, що повинен захищати права людини у соціальній сфері,законодавчо їх гарантувати та розвивати надання держсоцпослуг.

 Учасниками зібрання були прийняті Вимоги Всеукраїнської попереджувальної акції протесту.

До мітингарів вийшли представники обласної влади: перший заступник голови ОДА Сергій Подолін, перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк.

На  завершення заходу, ініціативна група профспілчан передала представникам органів влади Звернення щодо недопущення подальшого просування антинародного законопроекту №2681 до вищих органів влади: президента, голови Верховної ради, Прем’єр-міністра України та Звернення з вимогою про відставку голови комітету соціальної політики Галини Третякової.

Профінформ Федерації профспілок Рівненської області

 

IMG 1321

IMG 1324

IMG 20200630 100235

IMG 1328

IMG 20200630 100220

Профінформ ФПО