ЗАЯВА ПРЕЗИДІЇ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ З НАГОДИ ВІДЗНАЧЕННЯ 10-ї РІЧНИЦІ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ДІЙ ЗА ГІДНУ ПРАЦЮ

world   Починаючи з 2008 року сотні мільйонів людей по всьому світі взяли участь у заходах профспілок 7 жовтня з нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю. І в цьому році профспілки світу єдиним фронтом виступають на підтримку гідної праці, яка має бути пріоритетом для урядів на шляху до відновлення економічного зростання та побудови сучасної економіки. Ювілейний десятий Всесвітній день дій за гідну працю профспілкова спільнота України відзначатиме під..

Інформація про профспілкову оцінку виконання Програми Гідної праці МОП для України на період 2016–2019 років

0acda03247c07474fe25d7f8c7d18269 XL   7 квітня 2016 року Міністерством соціальної політики України, репрезентативними всеукраїнськими об’єднаннями організацій роботодавців, репрезентативними всеукраїнськими об’єднаннями профспілок та Міжнародною організацією праці підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації Програми Гідної праці МОП для України на період 2016–2019 років (далі – Програма).   Головна мета Програми – забезпечення повної, продуктивної, безпечної зайнятості з гідною оплатою праці шляхом реалізації спільних дій соціальних партнерів, з одного боку, та Міжнародної організації..

Профспілки висловили рішуче «НІ!» наступу на трудові права громадян

Изображение 803 1111111111    Головним питанням порядку денного засідання Президії ФПУ, що відбулось сьогодні, 5 жовтня, у Києві стало визначення концепції дій профспілок на захист законних соціально-економічних прав трудящих в умовах реформ.   Члени Президії констатували тотальний наступ на права громадян під час проведення змін у соціально-економічній сфері, зокрема, через запровадження пенсійної та медичної реформ, розробку соціально недосконалого проекту Держбюджету на 2018 рік, подальше падіння обсягів виробництва та скорочення..

До Всесвітнього дня дій за гідну працю. Громадський університет правових знань Миколаївщини продовжує роботу з актуальних тем

_правових_знань_4.10.2017_004.jpg 4 жовтня 2017 року, з нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю (7 жовтня), в рамках Угоди про співпрацю між облпрофрадою та відділенням НСПП в Миколаївській області, було проведено тридцять восьме заняття Громадського університету правових знань на тему: «Практика вирішення індивідуальних трудових спорів. Складання процесуальних документів». Учасниками заняття стали представники обласних галузевих профорганізацій: суднобудування, освіти та науки,  держустанов, торгівлі, голови первинних профспілкових організацій, трудові арбітри та посередники..

У Житомирі відбувся профспілковий форум «Гідна праця – продуктивна зайнятість, достойна зарплата, сучасні безпечні робочі місця»

DSC00238-300x168 02 жовтня 2017 року у м. Житомирі, у Будинку спілокі відбувся обласний профспілковий форум «Гідна праця – продуктивна зайнятість, достойна зарплата, сучасні безпечні робочі місця» з нагоди відзначення Всесвітнього дня дій за гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю. З самого ранку і до 17.00 на першому поверсі Будинку спілок працював «Юридичний майданчик»: фахівці Головного територіального управління юстиції надавали..

Гідна праця – необхідна умова економічного зростання країни

Изображение 681   4 жовтня з нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю, який щорічно відзначається 7 жовтня, Федерація профспілок України провела круглий стіл на тему «Гідна праця – продуктивна зайнятість, достойна зарплата, сучасні безпечні робочі місця».   Відкриваючи дискусію Голова ФПУ Григорій Осовий нагадав, що цього річ Всесвітній день гідної праці (WDDW) відзначається вдесяте і саме ФПУ свого часу виступила ініціатором проведення щорічно цього дня в Україні заходів..

Григорій Осовий: «профспілки завжди готові підтримувати ініціативи роботодавців щодо забезпечення гідного життя людей»

Изображение 276   Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий 3 жовтня взяв участь та виступив на урочистому прийомі з нагоди святкування 15-річчя найвпливовішого об’єднання українського бізнесу, соціального партнера — Федерації роботодавців України.   У діловій частині заходу, в рамках якої відбулися Засідання Ради Федерації роботодавців України та дискусія «Світ можливостей: місце України», також взяли участь топ-менеджери, власники підприємств та керівники бізнес-об’єднань, міжнародні партнери, представники профспілок та влади, середи яких,..

4 жовтня 2017 р. з нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю Федерація профспілок України (ФПУ) проводить круглий стіл: «Гідна праця – продуктивна зайнятість, достойна зарплата, сучасні безпечні робочі місця».   До участі у заході запрошено народних депутатів України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Національного координатора Міжнародної організації праці в Україні, Секретаріату Національної тристоронньої соціально-економічної ради, представників центральних органів виконавчої влади, організацій роботодавців, міжнародних експертів, науковців, керівників членських організацій ФПУ.   Під..

До уваги членських організацій ФПУ та членів профспілок!

9 жовтня 2017 року в рамках заходів з нагоди відзначення 10-ї річниці Всесвітнього дня дій за гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю у 2017 році на офіційному веб-порталі ФПУ буде проводитись інтернет-конференція з питань застосування трудового законодавства України.          Чекаємо на запитання, які просимо направляти на електронну адресу: \n Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .     Департамент..

Всемирный день достойного труда

35035325 В этом году 7 октября отмечается 10-я годовщина Всемирного дня достойного труда (WDDW). Главное внимание во всем мире будет уделено борьбе за минимальную заработную плату и повышение заработной платы для всех работников. Правительствам следует прислушаться к призыву работающих женщин и мужчин и обеспечить им достойную и надлежащую заработную плату, покончить с жадностью корпораций, устанавливающих правила экономики. Это означает, что минимальный уровень заработной платы должен быть достаточным..
Архiв