ГЕНЕРАЛЬНА УГОДА про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019—2021 роки (ТЕКСТ)

MUS1       ГЕНЕРАЛЬНА УГОДА про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019—2021 роки             14 травня 2019 року     ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ   Генеральну угоду (далі – Угода) укладено відповідно до Законів України “Про колективні договори і угоди”, “Про соціальний діалог в Україні” між всеукраїнськими об’єднаннями організацій роботодавців в особі Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні (далі – Сторона роботодавців, додаток 1), всеукраїнськими об’єднаннями професійних..

ОФІЦІЙНО. Нову Генеральну угоду підписано!

MUS1   14 травня між профспілками, Урядом і роботодавцями підписано тристоронню Генеральну угоду про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019 – 2021 роки. - Є Генеральна угода, - буде спільна робота задля підвищення добробуту людей, - наголосив Голова ФПУ Григорій Осовий, якому СПО об’єднань профспілок делегував право підписання Генугоди на новий строк...

СПО ОБ’ЄДНАНЬ ПРОФСПІЛОК. Профспілки схвалили проект нової Генеральної угоди

Изображение 1886 Проект Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019 – 2021 роки схвалено на засіданні СПО репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні 11 березня ц.р.   Документ прийнято з невід’ємним додатком до Угоди - «Переліком неузгоджених Сторонами положень», за якими буде продовжено переговори, а за їх результатами робитимуться регулярні звіти. Інформуючи про роботу, що передувала цьому..

Профспілки удосконалюють проект нової Генеральної угоди

Изображение 1588   На засіданні Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні (угода про утворення СПО об’єднань профспілок від 08.09.2017р.), що відбулось 25 березня у Києві, прийнято за основу проект Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019 – 2021 роки.   Учасники засідання висловили свої зауваження та пропозиції до рішення з цього питання та запропонували..

Щодо укладення Генеральної угоди на новий строк

Изображение 1519 19 березня 2019 року відбулося засідання Спільної робочої комісії повноважних представників Сторін з укладення Генеральної угоди на 2019-2021 роки, де були досягнуті взаємоприйнятні рішення щодо остаточного узгодження проекту Угоди та можливості його підписання найближчим часом. Наразі проект Угоди обговорюється в профоб’єднаннях – суб’єктах Угоди про утворення СПО об’єднань профспілок. Рішення з цього питання буде прийнято на засіданні СПО об’єднань профспілок 25.03.2019. Варто зазначити, що невід’ємним..

Генеральна угода на новий строк

14 лютого 2019 року відбулося засідання Спільної робочої комісії для ведення колективних переговорів і підготовки проекту Генеральної угоди на новий строк, на якому було прийнято рішення щодо формування остаточної редакції проекту Генеральної угоди, визначення нумерації додатків, формування таблиці (переліку) неузгоджених Сторонами положень проекту Угоди та розкриття суб’єктного складу Сторони роботодавців та профспілкової сторони для направлення 28 лютого 2019 року проекту Генеральної угоди до Секретаріату Кабінету Міністрів України для здійснення експертизи..

ЗАСІДАННЯ СПО. Генеральній угоді на новий строк – змістовну соціальну складову

Б   Доручити членам Робочої комісії об’єднань профспілок ініціювати на засіданні Спільної робочої комісії розгляд компромісних положень проекту Генеральної угоди на новий строк та в тижневий термін після проведення засідання СРК сформувати остаточну редакцію проекту Угоди, таблицю розбіжностей до неї та надати ці матеріали Сторонам. Таке рішення прийнято під час засідання Спільного представницького органу  репрезентативних  всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні (Угода про утворення СПО об’єднань..

Обговорено розділ «Оплата праці» нової Генугоди

Изображение 1708   3 грудня ц.р. у ФПУ відбулись засідання профспілкової робочої групи і тристоронньої робочої групи з підготовки розділу «З питань оплати праці» проекту Генеральної Угоди на новий строк.   Під час роботи соціальних партнерів розглянуто неузгоджені пункти розділу, а також пропозиції до таких його частин, як: «Мінімальна заробітна плата», «Тарифна ставка робітника і розряду» та ін. Обговорено позиції сторін щодо темпів зростання середньої заробітної плати, встановлення..

Відбудеться засідання трьохсторонньої робочої групи з опрацювання проекту Ген угоди на новий строк

У рамках опрацювання проекту Генеральної угоди на новий строк 12 листопада ц.р. відбулося засідання профспілкової робочої групи за розділом «Соціальний діалог, Загальні/Заключні положення», під час якого обговорено та визначено профспілкову позицію щодо проекту Порядку здійснення обміну інформацією та узгоджувальних процедур під час розроблення проектів законодавчих та інших нормативно-правових актів».   Засідання трьохсторонньої робочої групи заплановано на 19.11.2018 р.   Управління соціального діалогу та колективно-договірного регулювання

Тривають переговори з нової Генугоди

img0 На виконання Вимоги профспілок щодо припинення економії на людині праці та підвищення рівня основних державних стандартів і гарантій 1 листопада 2018 року відбулось засідання трьохсторонньої робочої групи з опрацювання пропозицій до проекту Генеральної угоди на 2018-2020 рр. з питань оплати праці.   Переговори відбуваються досить складно – неврегульованими залишаються такі принципові для профспілок питання, як визначення мінімальної заробітної плати та тарифної ставки працівника І розряду, шляхи погашення..

Більше статей...

1. ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК – НА КОНТРОЛІ ФПУ. Забезпечити пріоритетний розвиток вітчизняного виробництва!
  2. Заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко: Єдиний шлях відродження економіки – підвищення зарплат
  3. Робота над проектом Генеральної угоди продовжується
  4. Підбито підсумки виконання Генугоди на 2016-2017 роки
  5. Відбулась консультативна зустріч представників СПО об’єднань профспілок з Міністром соціальної політики України Андрієм Ревою