ic veteran

23 березня у м.Києві проходить VII З'їзд Організації ветеранів України.  Голова Федерації професійних спілок України Григорій Осовий привітав делегатів З'їзду:

"...Ми високо цінуємо та поважаємо вашу благородну місію. Щира вдячність всім, хто опікується ветеранами. Адже надання їм щоденної підтримкий допомоги – реальний вияв людяності та поваги, а турбота про ближнього, милосердя і терпимість неодмінно мають стати нормою повсякденного життя у суспільстві.

Федерація профспілок України докладає усіх зусиль для поліпшення соціального захисту ветеранів, аби вони не почувалися обділеними та відстороненими від соціуму.

Незважаючи на складну соціально-економічну та політичну ситуацію, завдяки активній наступальній позиції профспілок вдалося домогтися законодавчого встановлення додаткової відпустки зі збереженням заробітної плати тривалістю 14 календарних днів на рік для учасників бойових дій та інвалідів війни, та зберегти пільговий проїзд у громадському транспорті.

Проте, є і проблеми, що потребують негайного вирішення. Надто складна ситуація нині склалася у пенсійному забезпеченні: низький розмір мінімальної пенсії за віком, другий рік поспіль пенсії не індексуються та не підвищуються у зв’язку із зростанням середньої заробітної плати в країні, запроваджено оподаткування пенсій та утримання з них військового збору, обмежено пенсії працюючим пенсіонерам. В умовах постійно зростаючих цін і тарифів на товари та послуги ветерани опинилися на межі виживання.

Федерація профспілок постійно звертається до Президента України, Кабінету Міністрів України та парламенту з вимогою вирішити питання у сфері пенсійного забезпечення. До Верховної Ради України за ініціативою профспілок внесено низку законопроектів, якими передбачається врегулювання зазначених проблем.

Сподіваємося, народні депутати України дослухаються до проблем ветеранів і ухвалять справедливе рішення. Держава повинна чітко усвідомлювати свою відповідальність щодо створенні ветеранам  достойних умов життя.

Шановні ветерани! Ваша громадська діяльність, бойові та трудові звершення є яскравим прикладом для молодших поколінь. Низький уклін вам за вірне служіння своєму народу, Батьківщині, милосердя і щедрість душі.

Щиро бажаю вам міцного здоров’я, миру, наснаги, оптимізму й успіхів у всіх починаннях, родинного затишку та достатку!

Повний текст привітання

Прес-центр ФПУ