Грузія: втручання уряду в профспілкові справи

1500126739 gruzia0

МКП засудила політично мотивовану кампанію по дискредитації Об’єднання профспілок Грузії та його голови Іраклія Петріашвілі, яку ведуть деякі відомі політичні діячі, в тому числі членів парламенту, зв’язаних з урядом Грузії.

Ця кампанія, включаючи нападки в основних ЗМІ та соціальних мережах, почалася після рішучої підтримки ОПГ протестів працівників залізниці під час трудового конфлікту 24 серпня.

Генеральний секретар МКП Шаран Барроу заявила: «Об’єднання профспілок Грузії під керівництвом Іраклія Петріашвілі завжди рішуче виступало на захист прав трудящих в Грузії, незалежно від того, яка політична сила була при владі. Він виніс ці зобов'язання на міжнародний рівень, у тому числі як президент Пан'європейської регіональної ради МКП з грудня 2015 року».

МКП розглядає кампанію проти ОПГ як тривожний знак державного втручання у діяльність профспілок напередодні Конгресу ОПГ. Профспілкові активісти та делегати повідомляють про те, що вже кілька місяців правлячі партійні чиновники тиснуть на них і на місцеві профспілкові структури, щоб підірвати довіру до керівництва ОПГ.

«Ми засуджуємо будь-які втручання у демократичні процеси в ОПГ з боку держави чи політиків, які є явним порушенням стандартів МОП. Зважаючи на серйозність цієї справи, ми без вагань звернемося до МОП, Європейського Союзу, Ради Європи та інших відповідних органів», - заявила Барроу.

Переклад

Департамент міжнародних зв'язків ФПУ