У Польщі стартувала акція протесту «день без лікаря»

mediki www.echodnia

25 жовтня на підтримку голодуючих в різних регіонах Польщі інтернів в Малопольському воєводстві стартувала акція протесту під назвою «день без лікаря». Стажери, молоді медики і лікарі-фахівці страйкують, через що лікарні переведені в режим чергувань.

Нагадаємо, безстрокова акція протесту інтернів, обурених важкими умовами праці та недостатнім фінансуванням галузі, розпочалась 2 жовтня. У Варшаві, в холі Дитячої клінічної лікарні понад двадцять осіб четвертий тиждень проводять голодування. Минулого тижня до них приєдналися колеги з Щецина, Кракова, Лодзі, Гданська і Вроцлава.

Рішення про проведення страйку на підтримку людей у білих халатах було прийнято на черговому з'їзді Загальнопольської професійної спілки лікарів.

- Наші делегати прийшли до висновку, що влада досі не виконала вимоги протестувальників, і ми з ними солідарні, - заявив голова Малопольського відділення профспілки Петро Ватоля. - «Голодний протест» повинен тривати і поширюватись! З цієї причини лікарі нашого воєводства вирішили провести акцію протесту і не вийшли на роботу.

Голодуючі інтерни вимагають від уряду збільшення витрат на медицину до рівня 6,8% ВВП протягом найближчих трьох років, а протягом 10 років - до 9%. Їх зарплати, які складають сьогодні не більше 490 - 560 євро, повинні вирости до рівня 3160 євро на місяць. Також повинна бути скликана комісія, яка займеться питанням підвищення окладів на законодавчому рівні.

- «День без лікаря» полягає у тому, що лікарні та поліклініки переведені сьогодні в режим чергувань. Малопольський регіон поки єдиний, де ми проводимо такий страйк, - пояснює Ватоля. - Правляча партія «Право і справедливість» змушена буде піти на поступки, оскільки незабаром почнуть протестувати не тільки медики, але й інші громадяни. Люди місяцями чекали на візит до лікаря, але сьогодні втратили його з вини уряду.

За повідомленням порталу

Medonet.pl.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

В Польше стартовала акция протеста «день без врача»