ЕКП підтримує профспілки Вишеградської групи стосовно працівників, що відряджаються та України

DpS72BiU0AI76uR

У Празі наприкінці минулого тижня відбулася зустріч профспілок країн Вишеградської групи, у якій взяли участь представники Чесько-Моравської конфедерації профспілок, Всепольського об'єднання профспілок, Солідарності, Форуму профспілок Польщі, Угорська конфедерація профспілок, Демократичної ліги незалежних профспілок Угорщини та Конфедерації профспілок Словаччини.

Учасники зустрічі прийняли Спільну декларацію в підтримку профспілок України та Спільну заяву щодо поточної ситуації з директивою ЄС про відряджених працівників і скаргою польського та угорського урядів до Суду ЄС щодо переглянутої Директиви.

У Декларації профспілкові об'єднання країн Вишеградської групи висловили свою непохитну солідарність з профспілками України у боротьбі за краще життя, кращу заробітну плату і кращі умови праці. Вони підкреслили, що Європа не закінчується кордонами Європейського Союзу та виявили готовність продемонструвати цю солідарність разом з Європейською конфедерацією профспілок безпосередньо в Україні.

Департамент міжнародних зв'язків

ФПУ