maxresdefault
УНП ФГС СхП запрошує на тренінг "Як освоїтися на європейській політичній кухні і бути почутим в Брюсселі: досвід практиків", який відбудеться онлайн на платформі Zoom.


Мета: роз'яснити учасникам процес прийняття рішень та особливості роботи європейських інституцій відповідно до угод ЄС, надати приклади різних підходів до ухвалення рішень інституціями, підготувати аудиторію до розуміння точок входу для адвокаційних кампаній відповідно до політичних циклів.
Зважаючи на надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС, а також потенційне відкриття перемовин про членство, для українських громадянських інституцій наразі постає дилема щодо поглибленого вивчення процесу прийняття не тільки зовнішньополітичних, але й внутрішніх рішень в рамках ЄС. Поточна система прийняття рішень ЄС включає чотири головні інституції: Європейська Комісія, Рада ЄС, Європейський Парламент, Європейська Рада. Кожна на з них відповідає за частину спільного ухвалення рішень, залежно від тематичного спрямування. Учасникам тренінгу пропонується поглибити знання щодо ролі кожної з інституцій у формуванні спільних рішень, а також процедур, що визначають формат міжінституційної співпраці та алгоритм ухвалення.
Наступним етапом тренінгової діяльності буде визначення можливостей участі неурядових організацій в процесі формування політики ЄС залежності від циклу аналізу політики.
 Автори тренінгу запропонують відомі їм з практичної діяльності шляхи адвокації аналітичних матеріалів НДО, а також безпосередньої участі у формуванні політик ЄС.
Тренери: Геннадій Максак, Виконавчий директор Ради зовнішньої політики «Українська призма» та Ольга Чижова, керівниця Брюссельського офісу "Української призми".
Для отримання посилання на захід просимо зареєструватися https://forms.gle/nmVA5VmxcnaWx7Pc6
 Захід в рамках проєкту «Підтримка діяльності УНП ФГС СхП в 2021-2023 роках», що фінансується Європейським Союзом та виконується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій