right to strike

Після 13 довгих років правління консервативного уряду Великобританії в цій країні більше нічого не працює. Але замість того, щоб зайнятися виправленням безладу, який вони створили, уряд зосередився на атаці на право на страйк, - йдеться у заяві Британського Конгресу тред-юніонів (The Trades Union Congress, TUC).

Їхнє нове законодавство про мінімальний рівень послуг означатиме, що коли працівники законно проголосують за страйк, їх можуть примусити вийти на роботу - і звільнити, якщо вони не підкоряться.

Кожен п'ятий працівник у Британії - 5,5 мільйона людей - ризикує втратити своє право на страйк внаслідок дії Закону про страйки.

Ці закони є нездійсненними, недемократичними і майже, напевно, порушують міжнародне право. Вони отруюватимуть трудові відносини та затягуватимуть суперечки. І вони нічого не зроблять, щоб виправити безлад, який цей уряд створив у наших школах, лікарнях та інших життєво важливих державних службах.

Великобританія вже має одні з найбільш обмежувальних профспілкових законів в Європі. Тепер торі хочуть ще більше ускладнити людям боротьбу за справедливу оплату та умови праці.

Саме тому наступної суботи, 9 грудня 2023 р., ми проводимо наш спеціальний Конгрес.

Це зібрання, яке відбувається раз на покоління, об'єднає наші профспілки, щоб обговорити наступний етап нашої кампанії проти антистрайкових законів консервативного уряду. І ми використаємо Конгрес, щоб чітко заявити, що ми будемо захищати право на страйк і кожного працівника, який користується цим правом.

Ми будемо продовжувати боротися з цим злобним законодавством. І наше послання чітке - ми не зупинимося, поки воно не буде скасоване.

Автор: Павло Новак

Джерело:

https://www.tuc.org.uk/blogs/we-wont-stop-defending-right-strike

Переклад -

Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ