65732ba7b1b18

З робочим візитом до Одеси прибула команда Міжнародної організації праці (МОП) під керівництвом старшого спеціаліста з питань зайнятості, пані Даніели Зампіні.

 

Метою візиту у наш регіон є розробка спільного проєкту для створення можливостей працевлаштування людей, постраждалих від бойових дій, підтримка зайнятості у пріоритетних секторах української економіки та посилення ефективності управління регіональним ринком праці через партнерство та соціальний діалог. Разом з Представниками Управління Верховного Комісара у Справах Біженців (УВКБ ООН) делегація провела робочу зустріч з Обласною державною адміністрацією, Радою внутрішньопереміщених осіб та Профспілкою робітників морського транспорту України (ПРМТУ).

Основна проблема, з якою стикаються внутрішньопереміщені особи, це – або брак навичок, або дуже низький рівень заробітної плати. Тому МОП поставила за мету розробити дієвий та результативний проєкт, який упродовж півтора року дозволив би створити реальні робочі місця для ВПО, людей з інвалідністю та ветеранів війни.

Представники ПРМТУ розповіли про свій досвід навчання та підвищення кваліфікації членів Профспілки, вже реалізовані гуманітарні та соціальні проєкти та підтримку міжнародних партнерів. Зокрема інтерес делегації викликала співпраця та підтримка морських навчальних закладів, а саме проєкт з Херсонською державною морською академією та Литовською морською академією.

Гості також відвідали Морський юніон центр, де на власні очі побачили можливості Профспілки для організації тренінгів, навчання та підготовки членів Профспілки, яким ПРМТУ приділяє увагу майже десятиріччя.

Після зустрічі з ПРМТУ делегація попрямувала до Миколаєва, де також заплановані зустрічі з соціальними партнерами.

За результатами зустрічей планується розробка плану спільних дій, стратегії,  спрямованої на підтримку, покращення умов праці для людей, постраждалих від бойових дій, та розвиток економічної сфери Південного регіону.

Джерело:

https://mtwtu.org.ua/news/delegacia-mop-ta-uvkb-vidvidala-ofis-prmtu

Профспілка робітників морського транспорту України