274177165 191223 02

Інтернаціонал Освіти, дві його членські організації в Квебеку, Центральний профспілковий комітет Квебеку (CSQ) та Національна федерація вчителів та викладачів Квебеку (FNEEQ-CSN), Інтернаціонал громадського  обслуговування, Міжпрофесійна федерація охорони здоров'я Квебеку (FIQ) та всі профспілки державного сектору Квебеку потребують вашої солідарності, щоб звернутися до уряду з проханням укласти змістовні колективні переговори.

Комунікації

Після року переговорів про поновлення колективних договорів у державному секторі, а також у світлі негнучкості уряду Квебеку, його відмови прислухатися до вимог працівників і невиправданих нападок на умови їхньої праці, 21-23 листопада Front Commun, спільний фронт профспілок, що представляють працівників державного сектору, організував страйк. Члени FIQ провели страйк 23-24 листопада.

Близько 420 000 працівників сфери освіти, вищої освіти, охорони здоров'я та соціальних послуг переважною більшістю проголосували за страйк (95%) і об'єдналися в єдиний фронт на пікетуваннях, щоб змусити уряд до переговорів.

Комуністичний фронт об'єднує працівників державного сектору - Центральний союз профспілок Квебеку (CSQ), Федерацію профспілок працівників охорони здоров'я та соціальних послуг Квебеку (FTQ), Конфедерацію національних профспілок (CSN) та Альянс професійного та технічного персоналу охорони здоров'я та соціальних послуг (APTS). FIQ представляє понад 80 000 медсестер, ліцензованих практичних медсестер, респіраторних терапевтів і клінічних перфузіологів, які працюють у закладах охорони здоров'я по всьому Квебеку.

Джерело: