Візит делегації Профспілки працівників ЖКГ до Данії

59301510

З 24 по 28 квітня 2019р. на запрошення Федерації профспілок робітників Данії (3F) проходив візит делегації Профспілки працівників ЖКГ, МП, ПОН України на чолі з головою Профспілки О. Романюком.

До її складу було включено Анашкевича І.В., Демідову А.І., Малигіну А.О. та Латиша П.М. – голів Черкаської, Дніпропетровської, Запорізької та Полтавської обласних профорганізацій.

Представники української галузевої Профспілки відвідали офісне приміщення данської Профспілки 3F та ознайомилися з базою для навчання профактиву, аналітичним та інформаційним центром, власним видавництвом цієї Профспілки.

Під час зустрічі з фахівцями Профспілки 3F члени делегації були поінформовані про історію утворення цього найчисельнішого в Данії профцентру, що налічує 300 тисяч спілчан, які працюють в комунальному секторі та інших сферах громадського обслуговування, ознайомилися з організаційною структурою, фінансовими відносинами та основними напрямками діяльності Профспілки.

Особливу зацікавленість у представників української галузевої Профспілки викликали методи співпраці з органами влади та об’єднаннями роботодавців, порядок ведення переговорів та процес розробки та укладення колективних договорів.

Учасники делегації взяли участь у семінарі, на якому предметно обговорювалися питання гендерної рівності, а також стали учасниками ділової гри з даної тематики.

В ході візиту українська делегація відвідала підприємство теплопостачання міста Копенгагена, де мала можливість ознайомитися з прогресивними технологіями в даній галузі та роботою первинної профорганізації.

Представники профспілки з України також мали можливість ознайомитися з роботою територіального представництва Профспілки 3F у місті Оденсе та взяли участь у діалозі з спілчанами - робітниками з України, Польщі, Румунії, Болгарії, які працюють у сфері громадського обслуговування Данії та опікуються даною Профспілкою.

Наприкінці візиту сторони домовилися про подальшу співпрацю споріднених профспілок та підготовку відповідної угоди.

Профспілка працівників ЖКГ, МП, ПОН України

Архiв