1Вийшов у світ» черговий номер журналу «Охорона праці» (№10 2014р). В ньому, як завжди, новини про діяльність ФПУ, цікава і корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі:

Стаття «Метаморфози 21-ї  статті», с.6., автор  Л.Солодчук.  Йдеться про зміни до ст.21 Закону України «Про охорону праці», які торкаються питань функціонування дозвільної системи у сфері промислової безпеки та охорони праці.  Ситуацію наряду з іншими, коментує заступник керівника Департаменту охорони праці ФПУ Валентин Маціяшко.

Стаття «Соломонове рішення для МОЗ: віддати, щоб зберегти», с.56.,  автор К.Теличко.  У матеріалі  думки представників ФПУ про хід двох рефом: медичної галузі та наглядових органів у сфері охорони та гігієни праці. 

Стаття «Удосконалюємо СУОП», с.16., автор Г.Лесенко.  Пропонуються шляхи покращання ефективності СУОП.

Стаття «Оцінюємо ефективність СУОП»,с.19. Автор О.Цибульська дає рекомендації  щодо  поліпшення  функціонування СУОП в режимі  постійного вдосконалення.

Автор О.Лисенко у статті «ОHSAS  18001:крок за кроком» розповідає про  процеси ідентифікації та класифікації небезпек виробництва під  час впровадження  систем менеджменту професійної безпеки і здоров’я.

Cтаття «Робота під артобстрілом», с.40. Автор  Ю.Сагань  -  про роботу з організації охорони праці в ПАТ «Новокраматорський машинобудівний завод», який опинився у зоні бойових дій.

Департамент охорони праці ФПУ