Перспективи впровадження медичного соціального страхування в Україні

index Довгі роки очікує свого вирішення важке та надто складне питання забезпечення належного та доступного медичного обслуговування усього населення України. У ратифікованій Верховною Радою України Європейській соціальній хартії міститься значна кількість важливих положень стосовно різних аспектів права на соціальний захист, серед яких право на охорону здоров’я, право на соціальну безпеку, право на соціальну та медичну допомогу і користування службами соціального забезпечення, які мають безпосереднє відношення до проблеми,..

Які зміни до законодавства передбачені проектом Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" (реєстр. №6614 від 22.06.2017)

1303b9627275b78758d8a15004735518   Верховною Радою України 13.07.2017 прийнято в першому читанні проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" (реєстр. №6614 від 22.06.2017). Проект буде доопрацьовуватися з урахуванням внесених пропозицій і планується його розглянути у другому читанні у вересні ц.р. У попередній інформації від 31.07.2017 було наведено перелік питань, які профспілкова сторона надіслала до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості..

Відбувається об’єднання фондів соціального страхування

DUPfUiMRu8c s     Відповідно до вимог статті 7, пунктів 4,6 Розділу VІІ Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», постанови правління Фонду соціального страхування України від 24.05.2017 № 34 до 1 серпня 2017 року мала закінчитись розпочата у січні 2015 року процедура припинення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та..

Пропозиції профспілкової Сторони до законопроекту реєстр. № 6614 від 22.06.2017р. (щодо підвищення пенсій)

1484562731 images     До проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», реєстр. № 6614 від 22.06.2017р.   1. Зберегти індексацію пенсій і щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві відповідно до Закону України «Про індексацію грошових доходів населення». Пояснення. Законопроектом пропонується скасувати індексацію пенсій і щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві, що здійснюється згідно із Законом України «Про індексацію грошових доходів населення» (індексуються суми..

Показники середньої зарплати, які застосовуються для розрахунку пенсії у 2017 році

-pensyi-socaln-viplati 524     Відповідно до ст. 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсії обчислюються із застосуванням середньої заробітної плати (доходу) в середньому на одну застраховану особу в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії. За даними Пенсійного фонду України, усереднений показник заробітної плати в країні за 2014 – 2016 р.р., який застосовується при призначенні пенсій..

Відбулося засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття

6eb300a96d75ac0c42182a31d18     21 липня ц.р. відбулося чергове засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, на якому серед інших розглядалися питання про зміни до бюджету Фонду на 2017 рік, про затвердження звітів про результати діяльності Фонду за 2016 рік та про виконання бюджету Фонду на 2016 рік, про виконання раніше прийнятих рішень правління тощо. У зв’язку із прийнятим напередодні рішенням Уряду про перерозподіл єдиного соціального..

Уряд вживає заходів для наповнення Пенсійного фонду

523a36fada51451daac4a100a70599d2 M   19 липня на засіданні Уряду прийнято Постанову КМУ, якою внесені зміни до пропорцій розподілу ЄСВ на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на користь Пенсійного фонду.   Зазначені міри дадуть можливість до кінця 2017 року збільшити надходження до ПФ на 20 млрд. грн. При чому бюджети фондів загальнообов’язкового соціального страхування не зменшаться. Коментуючи таке рішення, Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, зазначив, що на етапі опрацювання..

КРУГЛИЙ СТІЛ. Пенсійна реформа має бути ефективною і справедливою

ПЕН       Презентація проекту пенсійній реформи та її відповідності Конвенції МОТ 1952 року про мінімальні норми соціального забезпечення (№102), ратифікованій Україною в 2016 році, відбулась 4 липня під час тристороннього круглого столу у Києві.   Організатори цього заходу – Міністерство соціальної політики України та Міжнародна організація праці.   ПЕН3   Профспілкову позицію щодо пенсійній реформи представив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.     В..

Законопроект щодо пенсійної реформи потребує доопрацювання

Изображение 190   Такого висновку дійшли члени СПО об’єднань профспілок 3 липня після дискусії з питання порядку денного засідання «Про позицію СПО об'єднань профспілок щодо проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» (реєстр. №6614 від 22.06.2017). СПО об'єднань профспілок вирішив запропонувати Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення: - повернути проект Закону України "Про внесення змін до..

Проект пенсійної реформи

verhovna rada 33 Законопроект № 6614 від 22.06.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», переданий Кабінетом Міністрів України до Верховної Ради України та розміщений на Офіційному веб-порталі ВРУ. (Ознайомитись з текством законопроекту можна тут)   Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення ФПУ

Більше статей...

1. Про реагування на Вимоги Ради ФПУ та СПО об’єднань профспілок стосовно ситуації з проголошеною пенсійною реформою
  2. Накопичувальний рівень пенсійної системи не може бути альтернативою солідарному – ці два рівні однієї системи повинні, і будуть, доповнювати одне одного, - Андрій Рева
  3. Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України
  4. Вимоги профспілок - на розгляді в Кабінеті Міністрів України
  5. У Федерації профспілок обговорено основні положення презентованої Урядом пенсійної реформи
  6. «Плюси» та «мінуси» Пенсійної реформи: точка зору профспілок
  7. Прем'єр-міністр представив урядовий проект пенсійної реформи (Презентація)
  8. Україна не має зобов'язань підвищувати пенсійний вік, - Павло Розенко
  9. Прожитковий мінімуму в цінах березня 2017 року
  10. Порядок сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій приведено у відповідність до чинного законодавства
  11. Про запровадження обов’язкової накопичувальної пенсійної системи
Архiв