КРУГЛИЙ СТІЛ. Медична реформа має бути ефективною та корисною для людей

СТОЛ1 Комітет Верховної Ради України з питань охорони  здоров’я провів засідання «круглого столу» на тему: «Запровадження загальнообов’язкового соціального медичного страхування в Україні». У заході взяли участь народні депутати, представники Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів, Міністерства соціальної політики, інших заінтересованих міністерств і відомств, обласних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування, ПАТ «Українська залізниця», Національної академії медичних наук, Ліги страхових організацій, Асоціації приватних медичних закладів, Федерації роботодавців, професійних спілок,..

Уряд упорядкував структуру територіальних органів Пенсійного фонду України

1453906657 photo   Кабінет Міністрів прийняв постанову „Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України”, яка має істотно удосконалити діяльність системи пенсійного забезпечення в цілому.   Зокрема, з метою покращення якості обслуговування громадян, упорядкування системи територіальних органів ПФУ та оптимізації їхньої структури актом передбачається реорганізувати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України в Донецькій області шляхом їх злиття. Також планується реорганізувати територіальні органи ПФУ Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської областей шляхом..

Андрій Рева: Осучаснення є першим кроком пенсійної реформи на шляху до достойного рівня пенсійного забезпечення українців

a5e8a5c-690 690x426 В ефірі телеканалу “ЗіК” Міністр соціальної політики Андрій Рева розповів про перші результати прийнятої Верховою Радою пенсійної реформи та плани Уряду щодо подальших змін у пенсійній системі. Міністр акцентував увагу на доцільності обраної Урядом послідовності дій та наголосив на необхідності повернення страхових принципів моделі пенсійного забезпечення. “Неможливо усі проблеми відновити однією дією, потрібно робити послідовні кроки, і ухвалена Пенсійна реформа є першим кроком Уряду на цьому..

Ще понад 3 мільйони пенсіонерів отримають підвищення пенсії у листопаді

Se   У жовтні Уряд забезпечив виплату перерахованих пенсій відповідно до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій». В результаті перерахунку пенсії було підвищено для 10,2 млн пенсіонерів. Доплату до 200 грн отримало 4 794,8 тис осіб, доплату в розмірі 200,01 – 500 грн – 2 069,8 тис осіб, від 500,01грн до 1000 грн – 1 291,6 тис, і ще  2 082,6 тис осіб отримали доплату понад..

Затверджено зміни до Бюджетного кодексу щодо фінансування пенсійних виплат

nakopitelnaya-pensiya-igra-ne-stoit-svech Відповідний закон уточнює перелік видатків, що здійснюються на соціальний захист та соціальне забезпечення громадян з Державного бюджету України та місцевих бюджетів. Президент України Петро Порошенко підписав Закон України №2150-VІІІ «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підвищення пенсій». Документ прийнятий парламентом за основу та в цілому 3 жовтня 255 голосами. Відповідний закон уточнює перелік видатків, що здійснюються на соціальний захист та соціальне забезпечення громадян з Державного..

Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України

PM815image003 24 жовтня 2017 року відбулося позачергове засідання правління Фонду соціального страхування України, на якому розглядалися і були прийняті рішення про внесення змін до бюджету Фонду на 2017 рік, окремі майнові та кадрові питання. Правлінням Фонду прийнято зміни в межах затвердженого бюджету Фонду на 2017 рік шляхом перерозподілу коштів, а саме збільшено видатки за статтею витрат „Допомога по вагітності та пологах” з відповідним зменшенням видатків за статтею..

Профспілки підтримали пенсійні інновації, запропоновані Урядом

1507806049 1   КМУ затверджено План заходів із запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування на 2017-2018 роки.   Документом передбачено розроблення відповідних законодавчих актів, спрямованих на врегулювання питань із запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Проект акта погоджено без зауважень Міністерством фінансів, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Пенсійним фондом України, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, а також із зауваженнями, які враховано, -..

З сьогоднішнього дня почала діяти Пенсійна реформа, а з нею розпочато і осучаснення пенсій

275x400 308754 84bdbdaa6cfb12d314c09f2de7294eaa34750ff69590735c30b3379355b05d821497646252   Сьогодні, 11 жовтня, набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», який дає старт пенсійній реформі. Відповідно до Закону, підвищення пенсій для громадян України розпочато з 1 жовтня. Таким чином, будуть перераховані та осучаснені всі раніше призначені пенсії за єдиними правилами обрахунку, незалежно від того, у якому році була призначена пенсія за матеріалами пенсійних справ, зокрема,..

Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України

pretenzija1     10 жовтня 2017 року  відбулося чергове засідання правління Фонду соціального страхування України, на якому розглядалися і були прийняті рішення про  затвердження структури Фонду та затвердження схем посадових окладів працівників  виконавчої дирекції Фонду та її робочих органів,  внесення змін до Положення про умови оплати та стимулювання праці  працівників Фонду, внесення змін до Порядку надання матеріального забезпечення деяким категоріям застрахованих осіб, затвердження Порядку надання матеріального забезпечення за..

Прем'єр-міністр: Пенсії для понад 9 млн пенсіонерів будуть підвищені в жовтні, в минулому залишаться пенсії в 949 грн.

W2KKyY   Ухвалення Парламентом України урядової пенсійної реформи дозволить вже в жовтні підвищити пенсії для понад 9 млн пенсіонерів, скасувати оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів, залишити діючий пенсійний вік та запровадити автоматичне підвищення пенсій –  поза рамками будь-яких політичних домовленостей.   Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду у середу, 4 жовтня. «Хотів би привітати з рішенням Парламенту про ухвалення пенсійної реформи. Її роками чекали пенсіонери...

Більше статей...

1. Уряд затвердив зміни до бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2017 рік
  2. Сергій Каплін завірив про підтримку запропонованих ФПУ змін до законодавства щодо підвищення пенсій