ПЕНСІЙНА РЕФОРМА. Профспілки провели інформаційне пікетування парламенту

ИН   19 липня 2017 року в Києві біля Верховної Ради України представниками профспілок було проведено профспілкове інформаційне пікетування щодо недопущення погіршення умов пенсійного забезпечення, в ході якої народним депутатам України роздавалися листівки стосовно запропонованих Урядом змін до законодавства з пенсійних питань (законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», реєстр. № 6614 від 22.06.2017). Зокрема, зазначалось, що профспілками підтримується підвищення пенсій та осучаснення..

Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України

2222222   12 вересня 2017 року відбулося чергове засідання правління Фонду соціального страхування України, на якому розглядалися і були прийняті рішення про затвердження Порядку складання та виконання бюджету Фонду, про схвалення проекту бюджету Фонду на 2018 рік, про затвердження Положення про спеціальну комісію Фонду соціального страхування України з питань вирішення спорів, про порядок внесення кандидатур для розгляду їх погодження  щодо призначення  на посади начальників управлінь виконавчої дирекції..

Відбулись тристоронні консультації щодо розміру єдиного соціального внеску на 2018 рік та його розподілу за видами соціального страхування

photo 5 вересня 2017 р. у Міністерстві соціальної політики України відбулись тристоронні консультації із визначення економічно і соціально обґрунтованого розміру єдиного соціального внеску та пропорцій його розподілу за видами соціального страхування на 2018 рік. За їх результатами було вирішено залишити на наступний рік розмір та розподіл єдиного соціального внеску, встановлений постановою Кабінету Міністрів України від 19 липня 2017 р. № 530, а саме, що сума єдиного внеску..

2222222   7 вересня ц.р. відбулося чергове засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, на якому серед інших розглядалися питання про зміни до бюджету Фонду на 2017 рік, про схвалення проекту бюджету Фонду на 2018 рік, про проект Програми державної служби зайнятості щодо професійної орієнтації та професійного навчання на 2017-2020 роки тощо. У зв’язку із об’єктивною необхідністю правлінням Фонду прийнято рішення збільшити видатки на..

Перше й найголовніше завдання - захист людей від бідності

NIK 2377 Триває обговорення законопроекту про пенсійну реформу у рамках його підготовки до розгляду Парламентом у другому читанні.   Після ухвалення депутатами законопроекту № 6614 у першому читанні Міністр соціальної політики України А.Рева запевнив, що всі конструктивні пропозиції та додаткові зауваження до пенсійної реформи будуть враховані до другого читання. Окремі профспілкові пропозиції до цього документу коментує Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.   - Підвищення пенсій у стислі..

Про впровадження медичного соціального страхування

medichne-strahuvannya   Одним із шляхів поліпшення існуючого стану з охороною здоров’я людини профспілки вбачають у впровадженні загальнообов’язкового державного медичного соціального страхування.   Медичне соціальне страхування намагаються впровадити з 2001 року, але постійно відтерміновують, оскільки не один із запропонованих законопроектів (яких за ці роки було більше 20) не знаходив підтримки одночасно усіх трьох сторін соціального діалогу, тому що проекти були орієнтовані не на соціальний захист застрахованих осіб, а на..

Про основні показники зі сплати єдиного соціального внеску у І півріччі 2017 року

67412   За даними Державної фіскальної служби України (додається) середньооблікова чисельність застрахованих осіб на 1 липня ц.р. зменшилась порівняно із початком року на 267 081 одиницю або на 2,48% та становила 10 511 935 одиниць. Кількість платників єдиного внеску (юр. та фіз. особи) навпаки – зросла на 140 197 осіб або на 3,56% та становила 4 073 444 особи. Дало суттєвий результат підвищення розміру мінімальної зарплати вдвічі – за..

Перспективи впровадження медичного соціального страхування в Україні

index Довгі роки очікує свого вирішення важке та надто складне питання забезпечення належного та доступного медичного обслуговування усього населення України. У ратифікованій Верховною Радою України Європейській соціальній хартії міститься значна кількість важливих положень стосовно різних аспектів права на соціальний захист, серед яких право на охорону здоров’я, право на соціальну безпеку, право на соціальну та медичну допомогу і користування службами соціального забезпечення, які мають безпосереднє відношення до проблеми,..

Які зміни до законодавства передбачені проектом Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" (реєстр. №6614 від 22.06.2017)

1303b9627275b78758d8a15004735518   Верховною Радою України 13.07.2017 прийнято в першому читанні проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" (реєстр. №6614 від 22.06.2017). Проект буде доопрацьовуватися з урахуванням внесених пропозицій і планується його розглянути у другому читанні у вересні ц.р. У попередній інформації від 31.07.2017 було наведено перелік питань, які профспілкова сторона надіслала до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості..

Відбувається об’єднання фондів соціального страхування

DUPfUiMRu8c s     Відповідно до вимог статті 7, пунктів 4,6 Розділу VІІ Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», постанови правління Фонду соціального страхування України від 24.05.2017 № 34 до 1 серпня 2017 року мала закінчитись розпочата у січні 2015 року процедура припинення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та..

Більше статей...

1. Пропозиції профспілкової Сторони до законопроекту реєстр. № 6614 від 22.06.2017р. (щодо підвищення пенсій)
  2. Показники середньої зарплати, які застосовуються для розрахунку пенсії у 2017 році
  3. Відбулося засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття
  4. Уряд вживає заходів для наповнення Пенсійного фонду
  5. КРУГЛИЙ СТІЛ. Пенсійна реформа має бути ефективною і справедливою
  6. Законопроект щодо пенсійної реформи потребує доопрацювання
  7. Проект пенсійної реформи
  8. Про реагування на Вимоги Ради ФПУ та СПО об’єднань профспілок стосовно ситуації з проголошеною пенсійною реформою
  9. Накопичувальний рівень пенсійної системи не може бути альтернативою солідарному – ці два рівні однієї системи повинні, і будуть, доповнювати одне одного, - Андрій Рева
  10. Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України
  11. Вимоги профспілок - на розгляді в Кабінеті Міністрів України