Заборгованість з виплати допомоги у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та вагітності і пологах зменшується

Debitorska-zaborgovanist-riziki-ta-sposobi-uniknennya У липні ц.р. на сайті ФПУ надавалась інформація стосовно проблеми із заборгованістю Фонду соціального страхування перед застрахованими особами з виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності та по вагітності і пологах, яка досягала вже майже 1,9 млрд. грн., та здійснення різних заходів для її вирішення.   Додатково необхідно зазначити, що завдяки перерозподілу розміру єдиного внеску, прийнятому Урядом 24 липня 2019 року (шляхом внесення змін до постанови Кабінету Міністрів..

АКТУАЛЬНО. Пенсія в один дотик

А3 Цікава новина для тих, хто сьогодні працює, але згодом, у майбутньому – далекому чи недалекому –буде оформляти пенсію. Не бажаючи відставати від вимог часу, Пенсійний фонд України запровадив нову модель звернення громадян за призначенням пенсії в «один дотик» через вебпортал електронних послуг Фонду. Що це означає? Аби подати документи на отримання чи перерахунок пенсії, тепер не обов’язково їхати у відділення Пенсійного фонду. Це можна зробити через сервіс «Е-пенсія», який запустили у серпні...

Пенсійний фонд підбив підсумки своєї роботи за перше півріччя 2019 року

А12   Проведено засідання правління Пенсійного фонду України 8 серпня 2019 року, на якому розглянуто питання щодо роботи Фонду за перше півріччя ц.р., про розвиток інформаційних систем Пенсійного фонду України та інші. З інформацією по першому питанню виступив Голова правління Пенсійного фонду України Капінус Є. В. У І півріччі 2019 року органами Пенсійного фонду України призначено 188,6 тис. нових пенсій; перераховано 150,8 тис. пенсій за заявами працюючих..

ff29712abac562fb6357c9b064aefd93 5b153eeac6291 25 липня ц.р. відбулося позачергове засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, на якому розглядались питання про стан виконання деяких раніше прийнятих постанов правління Фонду, а також про погодження наказу Міністерства соціальної політики України «Про затвердження Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності».   Стосовно погодження зазначеного наказу, профспілкова сторона, посилаючись на лист..

Урядом зроблено перші кроки на виконання вимог профспілок щодо погашення заборгованості з виплати допомоги у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності

s533x340-19139103934-1 Складна фінансова ситуація у Фонді соціального страхування України виникла у вересні минулого року у зв’язку із різким зниженням надходжень єдиного соціального внеску, що спричинило наростаючу нестачу коштів на рахунку Фонду, внаслідок чого зростала заборгованість перед застрахованими особами з виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності та по вагітності і пологах, яка на 1 серпня ц.р. становить 1,4 млрд грн. Іншою причиною такої ситуації є значне зниження протягом..

Про функціонування системи недержавного пенсійного забезпечення в Україні

фотоScreenshot 2019-07-25 Voluntary Private Pensions in Ukraine-Assessment jul2019 ua pdf   24 липня ц.р. Проект USAID «Трансформація фінансового сектору»   презентував звіт на тему: «Недержавне пенсійне забезпечення в Україні: оцінки та рекомендації».            Зокрема, під час презентації зазначалося, що станом на 31 грудня 2018 року загальна сума коштів у системі недержавного пенсійного забезпечення дорівнювала 2 745,2 млн грн ($100 млн), або 3 210 грн ($115) у середньому на одного..

Підвищення пенсій: кому і на скільки в липні збільшать виплати

А10   З 1 липня українці матимуть новий прожитковий мінімум. В звязку з цим мінімальну пенсію підвищать до 1564 грн, максимальна становитиме 15,6 тис. грн. Люди з мінімальними виплатами отримають надбавку в 67 грн. Також, якщо українці з мінімальною пенсією мають повний стаж: для жінок – 30 років , для чоловіків – 35, вони мають право і на надбавку в розмірі не менше 1% прожиткового мінімуму. Наприклад, якщо..

Профспілки вимагають термінового повернення боргів застрахованим особам

fss-sa 30 травня 2019 року представниками держави було зірвано засідання правління Фонду соціального страхування України, на якому планувалось віднайти шляхи вирішення проблеми заборгованості Фонду перед застрахованими особами.  У зв’язку із цим профспілкова сторона у складі правління Фонду соціального страхування України поширила Заяву, в якій висловила обурення діями представників держави та вимагає терміново розпочати виправлення фінансової ситуації Фонду і своєчасного забезпечення матеріальних прав застрахованих осіб.  У заяві зазначено, що..

Про показник середньої зарплати, який застосовується при призначенні пенсії у 2019 році

Без названия   Відповідно до статті 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» при призначенні пенсій застосовується середня заробітна плата (дохід) в Україні, з якої сплачено страхові внески, обчислена як середній показник за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії. Таким чином, при призначенні пенсій у 2019 році застосовується усереднений показник середньої заробітної плати 2016 - 2018 роки, який, за даними Пенсійного фонду..

З 1 липня 2019 року набуде чинності новий Порядок розслідування нещасних випадків на виробництві

DSC04404 Нова редакція Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві була затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 №337 та набуде чинності 1 липня ц.р.   Дія документу розширена на всіх застрахованих (офіційно працевлаштованих) осіб, фізичних осіб-підприємців, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, членів фермерських господарств, осіб, які працюють на умовах цивільно-правового договору та інших. Відповідно до нового Порядку рішення щодо визнання нещасного випадку..

Більше статей...

1. Відбулося засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття
  2. Про відповідь Мінсоцполітики щодо фінансового стану Фонду соціального страхування
  3. У Пенсійному фонді України прозвітували про роботу, проведену у 2018 році
  4. Обговорено питання сплати та адміністрування єдиного соціального внеску, результати запровадження військового збору
  5. Основні показники зі сплати єдиного соціального внеску за 2018 рік
  6. Проведено засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття
  7. Про індексацію пенсій з 1 березня 2019 року
  8. Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування
  9. Профспілки наполягають на збільшенні страхових виплат
  10. Уряд прийняв рішення для забезпечення безперебійної доставки пенсій і виплати зарплат
  11. Оприлюднено перелік санаторно-курортних закладів, лікування у яких фінансується за кошти Фонду
Архiв
<< < Вересень 2019 > >>