Потребує врегулювання проблема з виплатою пенсій для внутрішньо переміщених осіб в Україні

А   15 листопада 2018 року в Києві відбулася Міжнародна конференція на тему «Виплата пенсій внутрішньо переміщеним особам в Україні і як реалізувати конституційне право на пенсію?». У конференції взяли участь: Д.Гоф, Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні; Ф.Фрейзер, Голова Моніторингової Місії ООН з прав людини в Україні; Н.Калгін, заступниця Представника Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців; С.Каплін, перший заступник голови Комітету Верховної Ради..

Про особливості підтвердження страхового стажу для надання допомоги у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності

Pro-novij-oblik-strahovogo-stazhu   До Федерації профспілок України останнім часом надходили численні звернення від застрахованих осіб стосовно застосування нового Порядку фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженого постановою правління Фонду від 19.07.2018 № 12, оскільки для призначення їм допомоги з тимчасової непрацездатності за основним місцем роботи почали вимагати..

Заява Пенсійного фонду України щодо ситуації з виплатою пенсій через відділення ПАТ “Укрпошта

PFU У зв’язку із поширенням у ЗМІ заяв керівництвом ПАТ “Укрпошта” про припинення доставки пенсій 4,3 мільйона українців, Пенсійний фонд України вважає за необхідне донести до відома суспільства наступне. Пенсійний фонд України та ПАТ “Укрпошта” — давні партнери, які  впродовж багатьох років у конструктивному діалозі вирішували усі, в тому числі, проблемні питання, щоб безперебійно забезпечувати виплату та доставку пенсій громадянам. Тому для Пенсійного фонду сьогодні є незрозумілою..

Про ситуацію з виплатою пенсій через відділення ПАТ «Укрпошта»

49003 Вже тривалий час «Укрпошта» порушує питання про підвищення розміру оплати наданих нею послуг з виплати пенсіонерам призначених пенсій, на що не погоджується Пенсійний фонд України, оскільки суми, які перераховує Пенсійний фонд «Укрпошті» за виплату пенсій і так значні. У засобах масової інформації було поширено інформацію «Укрпошти» про те, що з 1 січня 2019 року планується закрити 5-7 тис. стаціонарних відділень і звільнити частину персоналу, а..

23 жовтня відбулося засідання правління Фонду соціального страхування

foto На черговому засіданні правління Фонду соціального страхування України вносились питання про зміни до бюджету Фонду 2018 року, схвалення проекту бюджету Фонду на 2019 рік, про розмір частки єдиного соціального внеску для Фонду, затвердження Порядку формування та використання резерву коштів Фонду, затвердження Порядку надання страхових виплат, фінансування на медичну та соціальну допомогу, передбачених загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання для..

Про пенсійне забезпечення в країнах Європи

c79437b55c5c9951dea9dd78facc22a7 M   Надаємо до відома Огляд систем пенсійного забезпечення в країнах Європи, підготовлений Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору».   Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення апарату ФПУ

Профспілки ініціюють унормування механізму отримання страхувальником відомостей про страховий стаж

0be0eff-opening-recent Профспілки ініціюють встановлення чіткого порядку отримання страхувальником відомостей про страховий стаж застрахованої особи із системи Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування для спрощення отримання нею страхових виплат.   Нововведення, що вступили в дію з 1 жовтня 2018 року, відповідно до набуття чинності Порядку фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду..

Роз'яснення щодо заповнення заяви-розрахунку для надання матеріального забезпечення

1423820394 27092014 01 Набули чинності зміни у порядку фінансування Фондом соціального страхування України страхувальників (роботодавців) для надання ними застрахованим особам допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах, на поховання, а також деяких виплат потерпілим на виробництві. Основні нововведення, що вступили у дію з 01.10.2018р., відповідно до набуття чинності Порядку фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих..

Набуває чинності новий порядок фінансування лікарняних Фондом соціального страхування України

stethoscope-on-wooden-table-family-doctor-concept-8VWMKUT-min 1 жовтня 2018 року за рішенням правління Фонду соціального страхування України почне діяти нова форма заяви-розрахунку для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та деяких виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонд соціального страхування України.   Відповідний Порядок фінансування страхувальників було затверджено постановою правління Фонду від 19.07.2018 № 12. Оновлений документ розширено відомостями щодо виду зайнятості, страхового стажу, пільг постраждалих на ЧАЕС,..

Андрій Рева: "Автоматичне осучаснення пенсій почнеться з 1 березня 2019 року"

Pensiyi-po-novomu Міністр соціальної політики України Андрій Рева поінформував, що у березні 2019 року буде проведено осучаснення пенсій за впровадженою пенсійною реформою формулою - сумою 50% зростання рівня інфляції та 50% зростання середніх зарплат за 2018 рік.   «Якщо інфляція цього року буде 12%, як прогнозується, то до розрахунку береться 6%. Фонд оплати праці зріс за вісім місяців на 25%, тобто до розрахунку береться 12,5%. У сумі це 18,5%...

Більше статей...

1. Про основні показники зі сплати єдиного соціального внеску за І півріччя 2018 року
  2. Санаторно-курортне лікування як один із чинників збереження трудового потенціалу країни
  3. Чи можна перевірити правильність обчислення пенсії
  4. Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування на випадок безробіття
  5. Як здійснюватиметься щорічна індексація пенсій у 2019 році
  6. Пенсійна реформа ліквідувала будь які обмеження щодо виплат працюючим пенсіонерам
  7. Про показник середньої зарплати, який застосовується при призначенні пенсії у 2018 році
  8. ФПУ звернулась до Прем’єр-міністра України щодо затримки з виплатою пенсій
  9. Про накопичувальну професійну пенсійну програму
  10. Пенсійний фонд України підбив підсумки виконання основних пріоритетів діяльності у І півріччі 2018 року
  11. Громадська рада Фонду соцстрахування України вимагає провести аудит витрат ФССУ
Архiв
<< < Листопад 2018 > >>