ВИТЮК

 

25 липня п.р. відбулась робоча зустріч з керівниками профспілок позабюджетної сфери під головуванням заступника Голови ФПУ Шубіна О.О.

Участь у нараді взяли представники профспілок авіабудування; авіапрацівників; автомобільного транспорту; агропромислового комплексу; будівництва та промисловості будівельних матеріалів; газових господарств; геології, геодезії та картографії; житлово-комунального господарства; машинобудування та приладобудування; металургійної промисловості; радіоелектроніки; суднобудування; торгівлі та громадського обслуговування; хімічних та нафтохімічних галузей.

Під час засідання було розглянуто наступні питання:

1. Про стан виконання доручення Першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Кубіва С.І. від 05.07.2016 р. №100/120-06 (додається):

- створення міжгалузевої тристоронньої соціально-економічної ради при Мінекономрозвитку;

- укладення міжгалузевої та галузевих угод;

- зменшення державним підприємствам відрахування до державного бюджету України з 75% до 30%;

- створення робочої групи з метою опрацювання пропозицій профспілок щодо цінової і тарифної політики у сфері житлово-комунального господарства.

2. Про утворення в структурі апарату Мінекономрозвитку департаменту промислової політики.

3. Про пропозиції членських організацій ФПУ щодо актуальних питань, які потребують вирішення в контексті подальшої співпраці з МЕРТ.

 

З цих та інших питань прийнято низку протокольних доручень.

 

Департамент захисту соціально-економічних прав