mvf1

Голова ФПУ Григорій Осовий звернувся листом до Постійного представника МВФ в Україні Жерома Ваше з пропозицією передбачити у програмі перебування місії в Україні зустрічі з представниками профспілок для донесення позиції профспілок та ознайомлення з умовами надання чергового траншу МВФ Україні.

 

У листі ФПУ зазначено, що декілька років поспіль місія МВФ під час візитів в Україну проводила зустрічі з представниками всеукраїнських профспілок. На жаль, останнім часом цю традицію порушено. У той же час переговори уряду з МВФ проходять повністю за закритими дверима, а Всеукраїнські профспілки, що представляють 6 мільйонів працівників, які сплачують податки, за рахунок чого і будуть повертатися кредити МВФ, позбавлені права представити свою точку зору на реформи, які просуває МВФ в Україні.

У зв'язку з цим представника МВФ в Україні поінформовано про те, що Федерація профспілок України та всеукраїнські профспілки прийняли рішення про проведення пікетування представництва МВФ під час візиту місії в Київ у листопаді ц.р.

 

(Лист ФПУ додається)

 

Прес-центр ФПУ