1363936851-random3491-22 03 13

 

Черговим кроком на шляху до спрощення порядку звітування профспілок стало внесення до Верховної Ради України народним депутатом України            О.М. Стояном розробленого фахівцями апарату ФПУ законопроекту "Про внесення змін до статті 176 Податкового кодексу України (щодо спрощення процедури подання податкової звітності) (реєстр. № 3333 від 30.09.2013 р.).(додається)

Даний проект покликаний значно полегшити роботу працівників органів місцевого самоврядування, громадських, в т.ч. профспілкових, та інших організацій під час складання податкового розрахунку № 1 ДФ щодо виданих дитячих новорічно-різдвяних подарунків.

А саме, проектом №3333 запропоновано не відображати в податковому розрахунку №1ДФ неоподатковуваної вартості дитячих новорічно-різдвяних подарунків.

Зазначимо, що в т.ч. завдяки тісній співпраці профспілок з органами державної податкової служби такий порядок звітування діяв багато років поспіль, до прийняття Податкового кодексу України. Задля продовження багаторічної практики щодо неподання 1 ДФ в частині неоподатковуваних дитячих подарунків ФПУ доклала чимало зусиль, активно співпрацюючи з державними органами влади.

На сьогодні певною кульмінацією такої роботи є зареєстрований у парламенті профспілковий законопроект. Успішне просування документу залежатиме від його підтримки Комітетом Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, у зв'язку з цим ФПУ готує відповідне звернення до цього Комітету.

 

Порівняльна таблиця

 

Пояснювальна записка

 

Департамент бюджетної політики

та соціального захисту