2013 217 015

 

Ветерани війни в тому числі воїни-інтернаціоналісти, та члени їх сімей сьогодні мають право на пільги: з оплати зв’язку, придбання палива, за користування житлом, комунальними послугами. Водночас, сьогоднішній стан реалізації норм щодо житлово-комунального, соціально-медичного та транспортного забезпечення ветеранів війни не відповідає чинним нормам Конституції та Законів України. На цьому наголошували учасники робочої наради з обговорення основних трудових та соціальних проблем громадян, які виконували військовий обов’язок на території інших держав, сімей загиблих та померлих учасників таких бойових дій та пошуку шляхів їх вирішення, що відбулась 26 листопада в Будинку профспілок.

 

Вів нараду заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк. Він зазначив, що зараз головне не тільки визначити проблемні питання, але і розробити та обговорити конкретні пропозиції щодо їх вирішення, які могли б стати підґрунтям для законодавчих ініціатив представників Федерації профспілок у Верховної Раді України, та були б оприлюднені представником ФПУ на засіданнях Кабінету Міністрів України. При цьому, підкреслив Сергій Кондрюк, дуже важливо визначити, у чому профспілки і ветеранські організації можуть діяти спільно, а у чому делегувати дії один одному. Заступник Голови ФПУ запевнив заступника Голови Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Павла Покутного та Голову Київської міської спілки ветеранів Афганістану Миколу Гончаренка, які взяли участь в обговоренні цих актуальних питань, що Федерація профспілок України готова допомогти. Але для цього треба визначити пріоритетні напрями, над якими слід ефективно попрацювати. Було прийнято рішення продовжити спільну роботу у цьому напрямі.

 

У нараді взяли участь керівник Департаменту бюджетної політики та соціального захисту ФПУ Людмила Остапенко, працівники ряду структурних підрозділів Федерації профспілок України.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

 

2013 217 005

 

2013 217 011

 

 

2013 217 008