o 4ed1ba98

 

 

26 листопада 2013 року в Державній інспекції України з питань захисту прав споживачів за участі заінтересованих органів виконавчої влади, об`єднань суб`єктів господарювання, громадських організацій споживачів (об`єднань споживачів), науково-технічних та інженерних товариств і спілок відбулось обговорення проекту секторального плану ринкового нагляду на 2014 рік та його обгрунтування.

 

У круглому столі з обговорення секторального плану взяв участь представник Федерації профспілок України.

 

Проект секторального плану розроблено Держспоживінспекцією України відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.12.2011 № 1410 «Про затвердження Порядку розроблення та перегляду секторальних планів ринкового нагляду, моніторингу та звітування про їх виконання».

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.12.2012 № 1404 «Про затвердження ступенів ризику видів нехарчової продукції та критеріїв, за якими визначається належність нехарчової продукції до відповідних ступенів ризику», наказом Держспоживінспекції України від 23.02.2012 № 38 затверджено перелік видів продукції, що відносяться до підвищеного ступеню ризику.

 

Під час розроблення проекту секторального плану враховано належність видів продукції до підвищеного ступеню ризику; інформацію, одержану за допомогою міжнародних, регіональних та іноземних систем повідомлення про продукцію, яка становить серйозний ризик; результати роботи територіальних органів у справах захисту прав споживачів за 2013 рік.

 

Крім того, під час розроблення проекту секторального плану враховано результати здійснення державного ринкового нагляду за 9 місяців 2013 року.

 

За результатами аналізу відомостей системи оперативного сповіщення про небезпечну продукцію Європейського Союзу «ЯАРЕХ» за 2013 рік встановлено, що серед найбільш поширених видів продукції, яка становить загрозу суспільним інтересам, є: одяг дитячий - понад 380 випадків; іграшки - 304; електричні прилади та обладнання - 106; автомобілі - 103; косметичні вироби - 68; освітлювальна техніка - 91; хімічна продукція - 33; машини - 9; газове обладнання - 4.

 

У ході обговорення проекту секторального плану ринкового нагляду на 2014 рік висловлено деякі зауваження, які стосуються насамперед необхідності проведення моніторингу вжитих заходів (усунення недоліків) під час проведення перевірок та конкретизації нещасних випадків, територій, продуктів.

 

За результатами засідання прийнято рішення щодо доопрацювання Держспоживінспекцією України секторального плану з врахуванням зауважень та пропозицій та опублікування секторального плану на сайті.

 

Департамент бюджетної політики та соціального захисту ФПУ