190459827

 

        Федерація профспілок України вже декілька років поспіль вживає активні дії проти руйнування системи соціального захисту населення й поширення в країні такого ганебного явища, як бідність.

         ФПУ – cаме та організація, яка проводила переговори з МВФ та змусила його у 2011 році переглянути ту частину Меморандуму з Урядом, де йшлося про 50-% відсоткове підвищення тарифів на газ для населення (зменшено до 20%).              Проте антисоціальні умови кредитування України Міжнародним валютним фондом залишилися, зокрема щодо підвищення ціни на газ для населення та тарифів на теплопостачання.

         Профспілки неодноразово проводили консультації та зустрічі з представниками Уряду, МВФ, органів виконавчої влади, наводили переконливі аргументи проти намірів підвищення роздрібних цін на газ для населення, надавали економічні розрахунки, пропозиції щодо вжиття заходів для нарощування виробничої програми з видобутку природного газу в Україні, який використовується для потреб населення. В той же час наголошувалося, що зростання тарифів призведе до збільшення енергетичної бідності та бюджетних витрат на соціальну допомогу.

За економічними розрахунками профспілок, газовидобувні підприємства і газотранспортні компанії, які доставляють населенню добутий на території нашої держави дешевий український газ, отримують високі прибутки. Тому, піднімати ціну на газ для населення – це фактично примушувати громадян України купувати газ, видобутий з вітчизняних надр, за спекулятивними цінами.

           Завдяки непохитній, консолідованій позиції всіх профспілок України вдалося стримати нічим не обґрунтоване підвищення ціни на газ для населення. Це дало змогу 13 млн. українських родин зберегти у сімейних бюджетах майже 4 млрд. грн.

         Крім того, профспілки постійно вимагали від Уряду активізації переговорів з Росією стосовно зменшення кабальної ціни на закупівлю імпортного газу, як необхідної умови для зменшення ціни на газ для промисловості та бюджетних організацій.

         Нагадаємо, що Російська Федерація, згідно з договором 2009 року, поставляла газ в Україну за цінами, істотно вищими за середньоринкові, - 400 дол. США за 1 тис. куб. м.

         Отже, профспілки з оптимізмом і надією сприйняли новини про те, що Росія на третину знижує ціну на газ для України. За російський газ Україна у 2014 році платитиме 268,5 доларів за 1 тис.куб.м, попри те, що Києву доведеться щокварталу підтверджувати ціну в Москві. Зменшення вартості газу дає економію для бюджету України у розмірі 12 млрд. грн. на рік.

           Як повідомлялося в пресі, на виконання доручення Президента України Віктора Януковича щодо поступового зниження цін на газ для споживачів України та рішення Уряду від 30 грудня щодо зниження з 1 січня 2014 року ціни газу НКРЕ прийняла рішення, за яким з 1 січня 2014 року знижено граничний рівень ціни на природний газ (без урахування податку на додану вартість, збору до затвердженого тарифу на природний газ у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування, розподіл і постачання природного газу за регульованим тарифом) для установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів, до рівня 2448 грн/тис. куб. м (для дитячих садків, лікарень, студентських та інших гуртожитків тощо). Також знижено ціну для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання на I квартал 2014 року до рівня 3113 грн/тис. куб. м. Зниження ціни до рівня 2448 грн/тис. куб. м також передбачено і на газ, що реалізується для виробництва теплової енергії установам та організаціям, які фінансуються з державного і місцевих бюджетів. При цьому для установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів, до кінця 2014 року граничний рівень ціни прогнозується незмінний, а для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання прогнозується поступове, щоквартальне зниження цін.

     За інформацією НКРЕ, порівняно з граничними рівнями цін на природний газ - 3459 грн/тис. куб. м, які діяли до 1 січня 2014 року, для цих категорій споживачів зменшення склало:

- для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання - 346 грн/тис. куб. м (на перший квартал 2014 року), що з урахуванням подальшого поступового зниження забезпечить можливість зекономити підприємствам України у 2014 році близько 10 млрд грн;

- для установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів, - 1011 грн/тис. куб. м, що забезпечить економію Державного бюджету близько 2,3 млрд. грн.

     Збереження ціни газу на теплову енергію для населення на рівні 1309,2 грн/тис. куб. м з урахуванням одночасного зниження закупівельної ціни імпортованого газу забезпечить зменшення видатків з Державного бюджету на компенсацію різниці в цінах закупівлі імпортованого газу та його реалізації на 11,0 млрд грн.

     Кабінет Міністрів України рекомендував Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг і місцевим органам самоврядування з 1 січня 2014 року переглянути тарифи на теплову енергію та гаряче водопостачання для населення з урахуванням нових цін на газ. Відповідний пункт міститься в урядовій постанові №951 від 30 грудня 2013 року. Згідно з документом, центральні та місцеві органи виконавчої влади повинні проконтролювати зниження тарифів на тепло для населення.

До відома. Раніше повідомлялося, що українцям залишать існуючі комунальні тарифи після здешевлення російського газу. Чиновники пояснювали, що для перегляду цін убік зниження немає підстав.                                                                                          

   Наслідком тривалих та наполегливих дій профспілок                            стало також схвалення Урядом 9 січня 2014 року проекту Закону України «Про внесення змін до статті 197 Податкового кодексу України (щодо оподаткування операцій із ввезення на митну територію України природного газу)».

Законопроект розроблено Міненерговугілля України на виконання пункту 1.2 доручення Президента України від 27.12.2013 «Щодо забезпечення вирішення невідкладних питань, пов'язаних зі зниженням ціни на природний газ для споживачів України».

Проектом акта передбачається звільнення від оподаткування ПДВ операцій із ввезення на митну територію України природного газу.

Законопроект розроблено з метою забезпечення необхідних умов для здійснення НАК «Нафтогаз України» своєчасних розрахунків як з постачальниками імпортованого природного газу, так і з державним бюджетом, а також для безперебійного забезпечення підприємств теплоенергетики, населення та бюджетних організацій природним газом без відволікання обігових коштів Компанії, необхідних, у тому числі, для створення запасів природного газу на опалювальний період та забезпечення сталої роботи підприємств паливно-енергетичного комплексу в цей період.

 

   Отже, багато у чому, в тому числі й завдяки ініціативам профспілок, не відбулось обвального зростання цін і тарифів на товари і послуги, і у першу чергу на газ для населення, яке пророкували деякі експерти. Більш того, є підстави для перегляду тарифів у бік їх зменшення. Ключове подальше завдання профспілок у цій сфері полягає у тому, щоб домагатися відповідності цін і тарифів рівню зарплат працівників та якості наданих послуг.

 

                                                        Департамент бюджетної політики та                                       соціального захисту