minregionbud

Нещодавно у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відбулась нарада за участю заінтересованих органів, соціальних партнерів та суб'єктів господарювання у сфері будівництва. Нараду проведено на виконання доручення Віце-прем'єр-міністра України Вілкула О.Ю. про прискорення подання проектів актів з питань забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа. У засіданні та в обговоренні питань прийняла участь представник від ФПУ. На нараді обговорено такі питання:

1. Про   правові   засади   забезпечення   житлом   дітей-сиріт   та   дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа.

2. Про стан підготовки проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження комплексного плану заходів щодо забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування».

3. Про стан розроблення проекту Закону України «Про затвердження Загальнодержавної програми розвитку соціального житла на 2015-2021 роки» з   урахуванням   питань   забезпечення житлом       дітей-сиріт       та       дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа.

4. Про можливі шляхи фінансування заходів щодо забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа.

       Учасники наради акцентували увагу на тому, що вирішення проблеми забезпечення житлом дітей-сиріт, ускладнюється через відсутність відповідного фінансування з Державного бюджету, законодавчої неврегульованості передачі забудовниками місцевим радам частки жилої площі в новозбудованих будинках, затягування з формуванням фонду соціального призначення, механізм створення якого досі законодавчо не визначено.

       За результатами обговорення учасники наради запропонували Мінсоцполітики винести розгляд питання забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на засідання Кабінету Міністрів України.

 

                                                        Департамент бюджетної політики та

                                                        соціального захисту