2GSdze8cQq

 

Міністерство соціальної політики України розглянуло лист Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні від 24.06.2014 № 04-18/530-СПО щодо ситуації із затримкою виплати заробітної плати працівникам закладів освіти та охорони здоров'я в містах Красний Луч, Антрацит та Антрацитівському районі Луганської області та повідомило:

- з метою вирішення ситуації та з метою захисту прав працівників Мінсоцполітики направлено листи (від 18.06.2014 №6444/0/14-14/13, №6445/0/14-14/13) до Міністерства фінансів України та Державної казначейської служби України стосовно вирішення питання щодо забезпечення виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, які фінансуються із місцевих бюджетів, населених пунктів Луганської області, де проходять бойові дії, у тому числі м. Антрацит, Антрацитівського району та м. Красний Луч.

- Міністерством фінансів України повідомлено про те, що починаючи з 25.06.2014 року роботу Антрацитівського управління Державної казначейської служби України у Луганській області поновлено.

Відповідно до статті 14 Закону України „Про боротьбу з тероризмом" та з метою забезпечення безпеки життя громадян, збереження матеріально-технічних цінностей призупинено казначейське обслуговування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів м. Красний Луч.

- За оперативними даними Луганської обласної державної адміністрації заборгованість із заробітної плати з нарахуваннями працівникам бюджетних установ м. Красний Луч, які фінансуються із місцевих бюджетів усіх рівнів, станом на 10.07.2014 складала 21,6 млн. гривень.

У листі зазначається, що у разі стабілізації ситуації орган Казначейства у найкоротший термін відновить казначейське обслуговування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів м. Красний Луч.

Водночас у листі міністерства повідомляється, що дані щодо заборгованості зі заробітної плати, у тому числі у зазначених регіонах, щотижня направляються до Кабінету Міністрів України.

 

ІАЦ