todtrk.com .ua 1

 

Питання запровадження військового збору, введення ПДВ рахунків, проекту Концепції реформування податкової системи України обговорювались 11 серпня на засіданні Комісії з питань податкової політики Громадської Ради при Міністерстві доходів і зборів України (Державної фіскальної Служби України).

З 3 серпня в Україні введено військовий збір, платником якого є фізичні особи. Запровадження такої новації викликало цілу низку питань у бухгалтерів, - з якого часу нараховується цей податок, яка база нарахування, як звітувати з цього податку.

За результатами обговорення члени Комісії дійшли висновку про необхідність видання Державною фіскальною службою України узагальнюючого податкового роз’яснення з питання нарахування і сплати військового збору.

Жвава дискусія відбулась і з питання обговорення проекту Концепції реформування податкової системи України.

Представники громадськості зазначили, зокрема, про несприйняття більшістю пропозицій ДФС щодо змін до ЄСВ та податку на доходи фізичних осіб, зазначивши що вони не сприятимуть легалізації доходів громадян.

Наразі проект Концепції активно обговорюється в міністерствах, відомствах, громадських організаціях (текст проекту розміщено на сайті ДФСУ http://minrd.gov.ua/anonsi/7085.html ).

Ближчим часом ДФСУ планує провести низку круглих столів, а також Всеукраїнське обговорення проекту Концепції у форматі відеоконференції.

Принагідно нагадуємо, що темою чергового вебінару Федерації профспілок України є питання військового збору, податку на депозити та проект Концепції реформування податкової системи України (детальніше: http://fpsu.org.ua/anonsi/5503-pro-provedennya-vebinaru-na-temu-okremi-aspekti-opodatkuvannya-dokhodiv-gromadyan-2).

 

 

Департамент бюджетної політики та соціального захисту