2013 171 031

 

У щирій та душевній атмосфері 1 жовтня у День людей похилого віку відбулася урочиста зустріч голови ФПУ Ю.М.Кулика з членами Ради Організації ветеранів України.

У заході взяли участь Голова Ради Організації ветеранів України, народний депутат України – П.С.Цибенко, заступник Голови ФПУ С.М.Кондрюк.

У вітальному слові Ю.М.Кулик відзначив велику роль, що належить ветеранським громадським організаціям у такій важливій справі як турбота про людей, які відстояли зі зброєю в руках майбутнє нашої Батьківщини, все життя сумлінно пропрацювали, вийшли на пенсію та потребують уваги як з боку держави, так і суспільства. Федерація профспілок України постійно привертає увагу державної влади і громадськості до складного економічного і соціального становища ветеранів, пенсіонерів, інших малозабезпечених категорій населення, - проте, на переконання лідера профспілок, - представникам влади, роботодавцям, бізнесменам спільно з профспілками, ветеранськими та іншими громадськими організаціями потрібно зробити все можливе, щоб ті люди, які своєю працею створили наше національне надбання, у зрілому віці не опинялись у злиднях, а мали гідне матеріальне забезпечення.

Ю.М.Кулик поінформував присутніх про дії ФПУ спрямовані на відродження у суспільстві шанобливого ставлення до людини праці, повернення робітничим професіям пошани та впровадження принципів гідної праці.

Заступник Голови ФПУ С.М.Кондрюк повідомив про створення за ініціативи ФПУ при Міністерстві соціальної політики робочої групи для напрацювання заходів, що ляжуть в основу концепції соціальної політики України. До складу цієї робочої групи разом з академіками, міністрами, представниками інших впливових громадських організацій увійшов Голова ФПУ.

Мета роботи – розробити економічно обґрунтовані пропозиції щодо розвитку держави на найближчу перспективу задля того, щоб Україна розвивалась як дійсно соціальна, правова і демократична держава.

Також ветерани ознайомилися з діяльністю Національної тристоронньої соціально-економічної ради, яку зараз очолює Голова ФПУ.

Наприкінці зустрічі ветерани подякували керівництву ФПУ за увагу та теплий прийом у Будинку спілок.

Ю.М.Кулик вручив представникам Ради Організації ветеранів України профспілкові відзнаки ФПУ.

 

2013 171 017

 

2013 171 033

 

2013 171 035

 

2013 171 003

 

Говорять ветерани:

 

2013 171 054Балмасов Борис Миколайович – заступник Голови Ради, голова комітету ветеранів військової служби.

 

- Нам дуже приємно бути присутніми у вас – Дякуємо за теплоту зустрічі та щирість, з якою ви нас зустріли. Наша Рада та регіональні відділення плідно співпрацюють з профспілками із захисту людини праці. Профспілки – наш партнер. Також форми роботи профспілок позитивно відображаються на користь нашої діяльності. Одна з таких форм – укладання багатосторонніх договорів – між Радами організацій областей з місцевою владою та профспілками. На прикладі Луганської області можна сказати, що така співпраця дає суттєві результати у питаннях соціального захисту ветеранів. Давайте разом дружити та вирішувати усі питання на благо людей труда, які є скарбом нашої України!

 

 

2013 171 052Палатний Іван Андрійович – секретар Ради Організації ветеранів України

 

 

- У діяльності профспілок України велика кількість добрих справ в ім'я трудової людини. До добрих справ, які звершені українськими профспілками треба додати активну участь у створенні Української республіканської організації ветеранів війни і праці у березні 1987 року.

За 25 років нашої активної співпраці було зроблено чимало добрих справ, насамперед у забезпеченні соціального захисту ветеранів війни і праці, ветеранів військової служби,   інших   пенсіонерів,   у справі передачі   естафети   старших поколінь молоді України.

 

 

 

 

2013 171 053 Калугін Петро Михайлович – член Ради Організації ветеранів України

 

- Виходячи з історії профспілок та ветеранських організацій – вони завжди були на захисті людей трудящих - тому я вважаю, що сьогоднішня зустріч знову довела, що наші організації йдуть спільно до однієї спільної цілі – знайти нові нестандартні засоби, щоб покращити життя пересічного українця. Вважаю, що профспілки мають великий потенціал для дієвої допомоги у вирішенні ветеранських проблем. Наші організації взаємно збагачуються формами та методами праці. Цей контакт ветеранських організацій та профспілок створює атмосферу активної роботи на благо людини праці.

 

 

2013 171 055 Марія Макарівна Савченко – член Ради Організації ветеранів України

- Я разом з Петром Степановичем Цибенком ведемо прийом громадян – наших ветеранів, пенсіонерів. Звертаються до нашої організації з різними проблемами та питаннями. Переважно людей похилого віку хвилюють низький розмір пенсій, тяжке життя. Багато з них одинокі та не мають тих, хто б допоміг, підтримав. Проблем чимало у цієї верстви населення, тож ми робимо все, аби полегшити їхнє життя, допомогти ділом та добрим словом. Нам, ветеранам, потрібна увага, спілкування і надія на краще життя.    

 

 

Фотогалерея

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ