DSC03416

 

Запорізька обласна рада профспілок разом із соціальними партнерами провели семінар-нараду з питань організації та проведення оздоровчої кампанії 2013 року.

            В семінарі взяли участь керівники дитячих оздоровчих закладів, голови профспілкових комітетів різних рівнів, власники оздоровчих закладів, засоби масової інформації.

            Відкриваючи семінар-нараду, голова Запорізької обласної ради профспілок Віктор Сластьон окреслив напрямки роботи, стан справ в галузі оздоровлення і перспективи оздоровчого сезону 2013 року.

            Про підсумки роботи оздоровчої кампанії 2012 року і задачі на літній оздоровчий сезон 2013 року проінформував завідуючий відділом облпрофради Анатолій Черепєхін. Основний наголос зроблено на забезпечення якісного та безпечного проведення оздоровчої кампанії, підбір кадрів, взаємодію з органами влади, профспілковими організаціями, співпраці з Фондом соціального страхування, санітарними службами.

            Директор департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Ігор Мещан розповів про напрямки роботи департаменту і співпрацю з дитячими оздоровчими закладами, профспілковими організаціями.

            Директор виконавчої дирекції Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування Віталій Каплій дав роз’яснення стосовно співпраці Фонду з дитячими оздоровчими закладами, ролі страхувальника і профспілкових організацій при закупівлі дитячих путівок.

            Начальник головного управління Держсанепідемслужби в Запорізькій області Анатолій Севальнев розповів про нову структуру служби і їхню взаємодію з оздоровчими закладами. Вимоги санітарних служб залишаються незмінними і їх треба виконувати всім оздоровчим закладам незалежно від форм власності.

            Головний інспектор управління запобігання надзвичайних ситуацій в ГУ МНС у Запорізькій області Євген Водоп’янов дав роз’яснення щодо вимог по забезпеченню безпечного відпочинку дітей, підготовки матросів-рятівників, з ким мати справу по заміру акваторії дна, яка належить табору, куди звертатись у разі виникнення непередбачених ситуації.

            Головний педіатр Ольга Лєнь у своєму виступі висвітлила питання підбору та підготовки лікарів для роботи в оздоровчих закладах, надання невідкладної медичної допомоги районними лікарнями, відповіла на чисельні запитання учасників наради.

            На завершення семінару виступила головний податковий інспектор відділу масово-розяснювальної роботи управління по зв’язкам зі ЗМІ і громадськістю Олена Безсонова. Вона зробила детальний аналіз податкового законодавства стосовно оздоровлення дітей і пов’язаною з ним відповідальністю в разу його недотримання. Всі отримали чіткі відповіді на поставлені запитання.

            Для керівники дитячих оздоровчих закладів були організовані консультації фахівців облпрофради з питань охорони праці і правових питань.

            А також виступили і запропонували свої послуги представники організацій, які співпрацюють з ними з питань постачання продуктів харчування.

            Робота з підготовки до оздоровчого сезону продовжується. Профспілки, органи влади, місцевого самоврядування, роботодавці разом з власниками оздоровчих закладів зроблять все від них залежне, щоб оздоровчий сезон 2013 року відбувся.

 

 

Запорізька обласна рада профспілок

 

DSC03415