9f9f79e544fb8eb705d18df3c18b9f0a XL

 

 

25 квітня 2018 року відбулося розширене засідання Ради Федерації профспілок Вінницької області з порядком денним: ”Про роботу ФПО та її членських організацій щодо розвитку соціального діалогу, як основного важелю у забезпеченні соціально-трудових прав і гарантій працівників”.

 

    Відкрив та вів засідання Ради Голова Федерації профспілок області Микола Колесник.

 

    В засіданні взяли участь: члени Ради Федерації, керівники членських організацій ФПО, представники Федерації профспілок України, Голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник, заступник Голови облдержадміністрації Василь Броварник, заступник Вінницького міського Голови Галина Якубович, Голова обласного об’єднання організацій роботодавців Петро Кузнецов, заступник директора Вінницького обласного Центру зайнятості населення Вадим Дерун, начальник управління Держпраці у Вінницькій області Володимир Марунько, начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області Михайло Олійник, в.о. начальника відділення НСПП у Вінницькій області Богдан Мусієнко, голови районних координаційних рад голів профкомітетів, заступники керівників членських організацій ФПО, члени Молодіжної ради ФПО, працівники апарату ФПО,  представники ЗМІ.

      З доповіддю Про роботу ФПО та її членських організацій щодо розвитку соціального діалогу, як основного важелю у забезпеченні соціально-трудових прав і гарантій працівників” виступив заступник Голови ФПО  Володимир Слободянюк.

     В обговоренні виступили:

   -   Василь Броварник заступник Голови обласної державної адміністрації;

   -  Петро Кузнецов голова Вінницького обласного обєднання організацій роботодавців.

 

    Про хід виконання двосторонніх Угод про співпрацю прозвітували соціальні партнери ФПО:

  -  Володимир Марунько - начальник управління Держпраці у Вінницькій області;

  -   Вадим Дерун - заступник директора Вінницького обласного Центру зайнятості населення;

  -   Михайло Олійник - начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області;

   -  Богдан Мусієнко - в.о. начальника відділення НСПП у Вінницькій області.

 

     Голова Федерації профспілок області – Микола Колесник підвів підсумки обговорення і наголосив, що ФПО та її членські організації проводять роботу по досягненню балансу інтересів між суб’єктами трудових відносин засобами соціального діалогу усіх рівнів. Системно працюють над підвищенням ефективності захисту соціально-економічних, трудових прав спілчан засобами колективних договорів та угод.

    В області діють Територіальна, Міська угоди на 2016-2020 рр., 9 обласних галузевих та 18 міжгалузевих районних, 3367 колективних договорів, якими охоплено понад 92% працюючих. Також укладені угоди про співпрацю між ФПО та обласним Центром зайнятості, управлінням Держпраці у Вінницькій області, Головним управлінням Пенсійного фонду України у Вінницькій області, обласним відділенням Національної служби посередництва та примирення.

    Представники профспілок беруть участь у роботі колегіальних органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, організацій роботодавців, тощо.

    Разом з тим, Голова ФПО зауважив, що позитивних результатів у досягненні балансу інтересів суб’єктів трудових відносин ще не досягнуто. Для виконання надзвичайно складних завдань сьогодення необхідно терміново переформатувати відносини з владою та роботодавцями.

В надскладних умовах сьогодення, коли відбувається справжній наступ на права трудівників, необхідно повною мірою використовувати можливості колективних договорів та угод  для захисту законних прав та інтересів членів профспілок.

     Рада ухвалила відповідну  Постанову з обговорюваного питання.

 

   В ході засідання було підписано Угоду про співпрацю між Федерацією профспілок Вінницької області та Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області.

    Керівники області та міста - Анатолій Олійник, Василь Броварник  та Галина Якубович привітали профспілковий актив з Днем праці - 1 Травня  та вручили нагороди.

 

Федерація профспілок Вінницької області