DSC03401

 

 

Це символічно, що напередодні Першотравневих свят Федерація профспілок області спільно з членськими організаціями проводить церемонію вшанування майстрів Кіровоградщини. Адже 1 Травня – це свято миру, праці і єдності. Саме ці поняття сповідують профспілки. Цього року теж в урочистій обстановці вшанували кращих працівників.

Нині цей захід проходив уже 17 рік поспіль. Відкриваючи свято голова ФПО Максим Баланенко сказав: «Ми пишаємося, що це унікальне свято започаткувала ФПО. На жаль, останнім часом людина праці обділена увагою суспільства, тож профспілки компенсують цю прогалину і з року в рік вшановують працівників різних галузей і професій. Цього року Дипломів ФПО удостоїлося 59 майстрів Кіровоградщини». Оскільки наша степова Кіровоградщина носить статус аграрної, тому честь відкрити свято було надано людям від землі – аграріям. Звісно, аграрну галузь не можна уявити без харчової та переробної галузі. Вони завжди крокують разом, створюючи достаток Кіровоградщини в цілому та кожної родини зокрема.

Відзначали також представників провідних галузей економіки регіону: сільгоспмашинобудування, металургійної, енергетичної. Можна гордитися тим, що продукція таких підприємств, як «Гідросила», «Ельворті», «Радій», Побузький феронікелевий комбінат стала візитною карткою промислової Кіровоградщини і відома далеко за межами країни.

Особливу місію у степовій Кіровоградщині виконують лісівники, високе покликання яких берегти і примножувати ліси, створювати зелений оберіг області, тому серед нагороджених були широко представлені кращі лісівники різних професій.

Вдячні слова під час церемонії звучали й на адресу працівників поштового та електрозв’язку, метрології і стандартизації, які докладають чимало зусиль і старань, спрямованих на розвиток підприємств та надання якісних послуг. Особливі слова подяки звучали на адресу працівників житлово-комунального господарства, будівництва, автомобільного і шляхового господарства, споживчої кооперації, торгівлі і громадського харчування та легкої промисловості. Представники цих галузей щодня на високому рівні задовольняють потреби населення.

До найбільш значимих професій належать професії вчителя і медичного працівника. Одні ведуть дітей у світ знань, формують інтелект нації, інші – дарують найдорожче: здоров’я людям. Представники освіти та медицини теж удостоїлися Дипломів ФПО.

Серед номінантів були і працівники культури та державної служби. Одні пишуть яскраву неповторну сторінку у нашому непростому житті і незважаючи на будь-які негаразди, дарують незабутні хвилини радості спілкування зі світом мистецтва. Другі – напрочуд відповідальні люди, які втілюють політику держави на місцях.

Максим Баланенко відзначив: «Як би не змінювалося життя, яких би структурних і правових форм не набирало виробництво, старанна, високопродуктивна праця ніколи не втратить своєї цінності, а люди, які знають справу і добросовісно її виконують, завжди залишаються в пошані. Ці слова розкривають ідею свята. Саме завдяки високому рівню майстерності представників різних професій,   творчому підходу до справи досягаються високі виробничі показники. Стимулювання розвитку трудового потенціалу, мотивацію ефективної праці профспілки вважають одними із головних завдань. А створити економічні і соціальні стимули для продуктивної праці на підприємствах і в установах можна на основі колективних договорів, роль яких в області з кожним роком зростає. Тому не випадково поруч із майстрами Кіровоградщини були відзначені й переможців обласного конкурсу на кращий колективний договір. За підсумками роботи у 2017 році переможцями обласного конкурсу визнано: Світловодське районне споживче товариство, управління каналу Дніпро-Інгулець, державне підприємство «Голованівське лісове господарство», обласна бібліотека для юнацтва ім. Є.Маланюка, комунальний заклад «Первозванівське навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа I-III ступенів - дошкільний навчальний заклад», загальноосвітній навчальний заклад I-III ступенів № 15 Олександрійської міської ради, Олександрійська психіатрична лікарня.

Марія Іванова,

м.Кропивницький

 

 

DSC03403

 

DSC03416