DSC05474

28-29 травня 2013 року в м.Суми відбулось виїзне засідання Президії Центральної Ради Профспілки працівників соціальної сфери України.

Президія розглянула питання:”Про роботу профспілкових органів щодо сприяння духовному розвитку, фізичному вдосконаленню та творчої самореалізації членів Профспілки”, „Про роботу Сумської обласної Ради Профспілки щодо надання практичної допомоги первинним профспілковим організаціям при підготовці, укладенні і контролі за виконанням колективних договорів,” затвердила Положення про проведення Всеукраїнської спартакіади працівників соціальної сфери України, підвела підсумки конкурсу на кращу інформаційно-методичну добірку, підготовлену на допомогу первинним профспілковим організаціям, огляду-конкурсу територіальних організацій Профспілки на кращу постановку роботи по реалізації статутних цілей та програмних завдань щодо захисту прав та інтересів членів Профспілки та інші питання.

Учасники засідання взяли участь у Х ювілейному Сумському обласному фестивалі дитячої творчості ”Розмай”, який традиційно проводиться на базі відділення змішаного типу Сумського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, розташованому в с.Рибці Сумської області. Мета фестивалю – сприяння реабілітації та соціальній адаптації дітей-інвалідів засобами мистецтва, пошук нових талантів та їх підтримка, забезпечення рівних можливостей дітей з особливими потребами, створення сприятливого соціуму для розвитку творчого потенціалу.

Сумський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів (директор Сущенко Олена Миколаївна) є унікальною установою для дітей з особливими потребами. Тут для лікування дітей поруч з традиційними видами реабілітації застосовується іпотерапія – реабілітація за допомогою коня.

Під час фестивалю відбулась зустріч членів Президії Центральної Ради Профспілки з заступником голови Сумської обласної державної адміністраціі Іщенко Тамарою Дмитрівною, директором департаменту соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації Боярко Анатолієм Андрійовичом.

Голова Профспілки Тьоткін В.І. вручив центру подарунок – обладнання для прийому супутникового телебачення і подякував працівникам центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, які є членами Профспілки працівників соціальної сфери, за їх самовіддану працю, за терпіння і милосердя, за прагнення допомогти дітям з особливими потребами.

Учасники засідання відвідали також меморіальний комплекс, що увічнює подвиг партизанів – ковпаківців, музей партизанської слави в Спадщанському лісі.

Профспілка працівників соціальної сфери України

DSC05504