IMG 6437

 

17 жовтня ц.р. - у Міжнародний день боротьби з бідністю - майже 900 представників трудових колективів Чернігівщини солідарно долучилися до Всеукраїнської акції протесту ФПУ в Києві. Делегацію очолив голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Ігор Москаленко.

 

Сформувавши колону, яка налічувала більше 15 тисяч працівників різних галузей та сфер економіки нашої Держави, профспілковці з прапорами та плакатами пройшли центральними вулицями столиці скандуючи основні вимоги до Уряду.

Біля будівлі Кабінету Міністрів України відбувся мітинг, де учасники озвучили найболючіші проблеми працюючих громадян, а саме — повернення боргів по зарплатах, забезпечення гідними робочими місцями та зарплатами, державна підтримка стратегічних підприємств, належне фінансування медицини та освіти в Держбюджеті, припинення рейдерства профспілкового майна тощо.

Делегація від Всеукраїнського профспілкового віче попередила урядовців про недопустимість зволікання з розглядом профспілкових вимог та ігнорування поданих пропозиції. В такому випадку профспілки залишають за собою право на проведення масових протестних акцій по всій країні, аж до всеукраїнського страйку.

 

 IMG 6459

 

Людмила Ніценко

головний технічний інспектор праці Федерації профспілкових організацій Чернігівської області