image002

 

 

Згідно з планом роботи Полтавської облпрофради на перше півріччя 2013 року в Решетилівському районі проведено День обласної ради профспілок.

До порядку денного спільної наради облпрофради, райдержадміністрації, в якій взяли участь 80 профспілкових активістів, керівників районних галузевих профспілок, фахівців облпрофради, управлінь райдержадміністрацій було винесено питання:

-          Захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілок;

-          Організація оздоровлення дітей в дитячих оздоровчих закладах влітку 2013 року.

-          Вибори голови координаційної ради професійних спілок району;

 

Відкрив нараду-семінар голова Полтавської обласної ради профспілок Леонід Вернигора.

В своєму виступі зупинився на профспілкових проблемах сьогодення, співпраці з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, роботодавців, підкреслив важливість соціального діалогу – в сучасних умовах, важливість соціального захисту через чотири фонди – людини праці.

           Про соціально-економічний розвиток району доповів голова Решетилівської міської райдержадміністрації Віктор Колесніченко. В районі середня заробітна плата складає 1886 грн., в той час як по області 2850 грн. Потужні підприємства агропромислового комплексу, торгівельні розташовані в Решетилівському районі, але власники знаходяться в м. Києві і розрахунки надходять в інший регіон. Це також впливає на наповненні бюджету району .

Район дотаційний на 60 відсотків.

            З питань зайнятості населення в районі виступила директор Центру зайнятості Оксана Ласько. Особливу увагу центр приділяє працевлаштуванню молоді та перепідготовку громадян після 45 років.

             За 2012 рік працевлаштовано 700 осіб.

            Продовжили діалог заступник начальника управління Пенсійного фонду району Ганна Голуб,директор Решетилівської міжрайонної виконавчої дирекції обласного відділення фонду соціального страхування з ТВП Андрій Гела, головний спеціаліст управління праці та соціального захисту району Григорій Васюк. Головний спеціаліст облпрофради Ольга Марокко зупинилась на колдоговірній кампанії 2013 року в районі. Охоплення колективними договорами підприємств, організацій складає 90 відсотків. Проінформувала профактив про необхідність звітності по колдоговорам один раз на рік станом на 31 грудня згідно форми №1-ПВ «Звіт з праці».

            Завідувачка відділу оргроботи та загальних питань – заступник Голови облпрофради Ганна Таргаєва в своєму виступі зупинилась на мотивації профспілкового членства, організації оздоровлення дітей влітку 2013 року.

            Головою районної координаційної ради профспілок району обрано Михайла Невмержицького, голову районної організації профспілки працівників освіти і науки, делегата VI З’їзду Федерації профспілок України.

           Голова облпрофради Леонід Вернигора побажав оновленому складу координаційної ради успіхів та підтримки в соціальних питаннях місцевої влади.

 

 

Полтавська обласна рада профспілок