P1190166

Профспілка працівників культури Закарпаття об’єднує спілчан, які працюють у сферах культури та мистецтва, спорту, мас-медіа, профспілковому туризмі, інших галузях культури. Співпрацюючи на засадах соціального партнерства з керівниками обласних організацій та установ, обласна профспілкова організація здійснює соціально-економічний захист спілчан різних сфер, відстоює їх права та інтереси.

             Виступаючи на засіданні президії, голова обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин акцентувала увагу профспілкових активістів на конкретних діях галузевої профспілки щодо виконання нею захисних функцій. Йшлося, зокрема, про збереження кадрів працівників культури і спорту, належне функціонування дитячих шкіл мистецтв в умовах створення нових об’єднаних територіальних громад, недопущення скорочення професіоналів-медійників при реформуванні ПАТ НСТУ "Закарпатська регіональна дирекція" тощо.

            Завдяки зусиллям обласної галузевої профспілки вдалося мінімізувати процес зменшення профспілкового членства. Як наслідок, у порівнянні з попереднім роком кількість спілчан в профспілці працівників культури Закарпаття - третій за чисельністю у нашому краї зменшилася лише на 2,1% проти 6,6% в цілому у профспілках області.

             На засіданні президії відбулася фахова дискусія щодо цілого ряду проблем галузей культури, шляхів їх вирішення, а також зведеного статистичного звіту обласної профорганізації за минулий рік. На основних  питаннях фінансової діяльності зупинилася головний бухгалтер обласної профспілкової організації  Світлана Кузич.

             Члени президії Закарпатської обласної профорганізації працівників культури приєдналися до акції у рамках Глобального дня дій "Руки геть від українських профспілок!"  та ухвалили звернення до членів профспілки галузей культури краю.

На фото:

- веде засідання голова Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин;

P1190158

- учасники зібрання;

P1190163

- під час засідання президії                                                                                

Фото автора

                                                                                               

 Сергій Баранчиков,

                                                                              прес-центр Закарпатської облпрофради